MMA: Japonsko se vydalo vstříc světu

pancrase

Neděli má pro sebe v Japonsku určené MMA, tentokrát to byly dva významné turnaje, v prvé řadě Pancrase v Baysice Yokohama v Kanagawe. Zatím Pancrase bylo tzv. v pohodě, takže bylo cítit, že to chce konečně nějakou změnu, když má tato soutěž již 20 let života za sebou. Pancrase se proto snaží jit s dobou a světem a pro lepší navazování kontaktů nyní spustila novou sérii s názvem „Boj Bayside“.

Bojovat se od nynějška bude v kleci místo v provazech a také podle amerických jednotných pravidel. Poprvé se takto bojovalo právě nyní 1. září v Bayside Yokohamě v zábavném komplexu. Představili se tu amatérští i profesionální bojovníci a celkově se akce snaží přiblížit nejen po sportovní, ale i po kulturní stránce pojetí MMA ve světě, takže nejen boj, ale i show zahrnující hudbu a módu. Nová série dostala i nové logo a i oděvní trendy lidí kolem mají zvyšovat celkový zážitek z akce.
Hlavním zápasem tady byl ve velterové váze boj mezi Kenjou Nagakim (6-3) a Kentou Takagim (8-7). Nagaki je zkušený bojovník, který žádný svůj zápas, a to ani v případě porážky, nedotáhl do konce, tedy to nikdy nebylo na rozhodčích, dokázal vyhrát za 54, ale prohrát i za 40 vteřin. Takagi, když jsme nakousli osobní rekordy, vyhrál za 43, ale dostal KO i za 20 vteřin. Zde se jejich utkání zastavilo v 2. kole v čase 2:56, když Nagaki byl ranou knokautován Takagim.

100905_pancrase_18
V super muší váze se proti sobě postavili Tatsuya So (12-8-3) a Yuki Ueshima (8-3). Tatsuya naopak většinu svých zápasů vyhrává i prohrál na body, bylo jich již 12, ale tentokrát „překročil“ svůj stín a vyhrál TKO, když rozhodčí zastavili boj ve 2. kole v čase 0:26. Bantamový zápas mezi Gakem Suwazonem a Takeshim Kosekem skončil remizou. Další boj v super muší váze Yusuke Kitago (10-8-1) vs. Haruki Nakayama (5-5-1) vyhrál prvně jmenovaný na body.
Japonci jsou vesměs „malá piva“, takže muší a bantamoví, v tomto směru jdou i bantamoví Katsuhiro Sakanaka (3-2-1) a Naohiro Takaoka (6-3), kdy jejich zápas rozhodli až rozhodčí ve prospěch Takaoky.
Ale přeci jen tu bylo něco „na koukání“, to když v těžké váze proti sobě nastoupili Kanamori Toru a Američan Eric Michael Fort, ovšem tomu se dařilo a jeho japonský soupeř musel těsně před koncem, tedy ve 2. kole v čase 4:35, při škrcení zápas vzdát.
Pak se turnaj opět vrátil k lehčím vahám, když v utkání „mušek“ Kandy Shuichiho a Hasumiho Hikary skončilo vítězstvím na body pro Hasumiho. Super muší váha, to je pro nás trochu méně známý pojem, pro Japonsko to znamená váhu 54-57 kg, když muší je 52-54 kg. V této super muší váze se také utkali Takumi Shimazaki (10-8-3) vs. Takishi Matsu-jo (0-0), když Takashi vzdal v 1. kole v čase 1:24 při škrcení.
Součástí turnaje bylo také 21 zápasů „příchozích“.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *