MMA: Návrat ztraceného syna s pompou

maxresdefault

Hlavní událostí turnaje UFC Fight Night: Dillashaw vs. Cruz, který se konal v neděli 17. ledna 2016 v TD Garden v Bostonu v Massachusetts, byl titulový zápas v bantamové váze mezi Dominickem Cruzem a T.J. Dillashawem.

Současný šampión Dillashaw (12-2,UFC 8-2), který je také mimochodem bývalým šampiónem organizace WEC, drží titul od loňského května. Tehdy porazil Renana Baraa a titul stihl již dvakrát obhájit, a to vždy za výkon večera. Vyzývatel Dominick Cruz (20-1,UFC 3-0) má vlastně také dosud titul, protože když se WEC v roce 2011 sloučila s UFC, přešli její bojovníci do UFC i s tituly. Také ho tu dvakrát obhájil a skončil s MMA.

To bylo stále ještě v roce 2011, takže titul se pak dostal do jiných rukou, a teď tedy do rukou Dillashawa. Cruz se v roce 2014 jednou v aréně objevil, když porazil ve výkonu večera Takeye Mizugakiho KO za pouhých 61 vteřin.u A pak zase nic, až teď se znovu postavil v aréně. Mírným favoritem byl i přes zápasovou přestávku Cruz, ale pauza na něm nebyla vidět a vyhrál pětikolový maratón na body. Jejich zápas byla také vyhlášen jako Boj večera s patřičnou dolarovou odměnou pro oba borce.

Těžko vybírat z dalších zápasů, v UFC jsou ti nejlepší, například nejmenší počet dosavadních zápasů sedm tu měli dva borci, a to si jiné turnaje říct skutečně nemohou.

S titulem šampióna Bellatoru v lehké váze do UFC vstoupil v roce 2014 Eddie Alvarez (25-4,UFC 1-1,Bell. 6-1). Tady zatím o titul nedostal právo bojovat, ale již po druhé zvítězil, tentokrát dokonce nad Anthony Pettisem (18-3,UFC 5-2), který ve svém minulém zápase ztratil titul s Rafaelem dos Anjos. Ale i tohle Alvarezovo vítězství bylo na body.

Nejkratším zápas večera předvedli v polotěžké váze Švéd Ilir Latifi (10-4,UFC 3-2) a Sean O’Connell (17-6,UFC 2-2). Latifovi stačilo 30 vteřin na oťukávání a jednu ránu a bylo z toho TKO.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *