MMA: V Brně slavili Procházka a Kuzník

proch_penz-620x392

Turnaj GCF 28: Cage Fight 4, který se konal v pátek 6. června 2014 v brněnském Bobycentru, měl na programu dva titulové boje.
Velkou zajímavost měl jistě boj, ve kterém se představil Tomáš Penz (11-8). Tento třicátník se měl utkat ve střední váze s Karlosem Vémolou, ale rozhodlo se jinak a dala se mu šance v polotěžké váze, kde je šampiónem od prosince 2013 Jiří Procházka (9-2).

Oba borci překročili již hranice státu, takže mají bohaté zkušenosti. Zápas byl naplánován na 5×5 minut, ovšem skutečnost byl naprosto jiná. Jiří „Denisa“ Procházka vyhrál po pouhých 41 vteřinách 1. kola (GnP)
Také druhý titulový zápas měl svou předehru, měl se totiž konat již v březnu v Praze, ale jeden z aktérů, Michal (Matheus) Lebduška (3-0) ze zápasu odstoupil. Se svým soupeřem, Matějem Kuzníkem (8-0) má již jeden kladný bod, porazil ho ještě jako amatér v roce 2012 na CGF 9 v Ostravě již v 1. kole po rear naked choke. V boji o titul v pérové váze se scénář neopakoval, protože Kuzník vyhrál na body.

DSC_4497
Ani v dalších zápasech jsme se nedočkali mimo Slováků nikoho ze zahraničí. Takže ve velteru Ivan Ivanka jr. (2-1) vybodoval Marka Bartla (2-1), ve střední váze Petr Beránek (6-5) po armbaru v 1. kole porazil Martina Řehku (0-1), v další polotěžké váze Jan Gottvald (0) vyhrál na body nad Slovákem Tomáše Dobrockého (0-1).
V bantamové váze Martin Fexa (0) porazil v 1. kole po rear naked choke Slováka Tomáše Zajace (0), v těžké váze Ben Islami (0) vyhrál TKO v 1. kole po GnP nad Petrem Balíkem (0), ve střední váze Ondřej Raška (0) porazil v 2. kole po rear naked choke Petra Bartoňka (0), v pérové váze Jiří Flajsar (0-1) vyhrál v 2. kole po triangle choke nad Jiřím Novákem (0) a konečně v lehké váze Tomáš Houbal (0) porazil v 2. kole po rear naked choke Benjamina Cahu (0).
Co říci na konec? Na to, že jde o prestižní turnaj v naší republice, se tu představilo 13 borců, kteří neměli dosud na svém kontě ani jedno vítězství. Úsudek si udělejme každý sám.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *