Austrálie se má na co těšit, dvě jedničky v jedné aréně

711_Joanna_Jedrzejczyk.0.0.0.0

Melbourne se 14. listopadu 2015 stane dějištěm ojedinělého turnaje UFC, kde se po sobě představí hned dvě světové jedničky své váhy, Američanka Ronda Rouseyová (12-0) v bantamové váze a Polka Joanna Jędrzejczyková ve váze slaměné.

ap-ufc-157-mixed-martial-arts-e1423492606179Ronda je dnes jednou z nejpopulárnějších sportovkyň USA, má za sebou již sedm obhajob titulu v UFC, resp. jednu z toho ještě ve Strikeforce. Úžasné je, že posledních pět zápasů trvalo dohromady pouhé tři minuty a to v nich stály i tři dosud neporažené soupeřky! Její sokyně, také Američanka Holly Holmová (9-0), je ale bývalá vynikající profesionální boxérka (33-2-3) a během své kariéry například obhájila 18 krát tituly ve třech váhových kategoriích. Holly to také zkoušela i v kickboxu (2-1), zkušeností má tedy mnoho. V MMA se jí také daří, ale v UFC bojovala jen dvakrát a vždy vyhrála „jen“ na body a v současné době je na žebříčku světového MMA na osmém místě.

Na tiskové konferenci byla Ronda uvítána davem svých příznivců. K Austrálii ale hrdě prohlásila, když se ptali, co viděla z jejich druhého největšího města: „Jistě budu mít možnost si tu udělat nějakou turistiku, až porazím Holly a budu mít trochu času. Jsem si tím jistá, protože jsem největší bojovnice na světě.“

„Jsem duševně připravená spoustou věcí, kterými jsem si prošla v bojích proti některým z nejlepších boxérek na světě. To mi dává důvěru, že nebudu do arény vstupovat jako outsider,“ řekl na to skromněji Holmová.

711_Joanna_Jedrzejczyk.0.0.0.0

Polka Joanna Jędrzejczyková (10-0), také světová jednička své váhy, bude titul obhajovat proti Kanaďance Valérii Létourneaové (8-3), která letos přestoupila do slaměné váhy z bantamu a oba letošní zápasy v UFC vyhrála, i když jen na body a je na dvanáctém místě na světovém žebříčku. Přesto je Joanna jasnou favoritkou, ostatně i jako Ronda.

Austrálie také slibuje, je tuto událost bude sledovat nejvyšší počet diváků v historii UFC, stadión Etihad má kapacitu asi 70 tisíc diváků.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *