MMA: Dvacátý rok s rekordním počtem turnajů

UFC_on_FOX_8_Official_Poster

Letos MMA oslaví 20 let od své první akce. Ta se konala 12. listopadu 1993 v McNichols Sports Areně v coloradském Denveru. Ročně se koná průměrně dvanáct až třináct akcí jednak jako řadové turnaje, ale další s názvy FightNight nebo TheUltimateFighter. Za dvacet let se tak uspořádalo skoro 250 akcí, UFC dospělo k číslu 162. Letošní rok je nabytý, koná se 25 akcí s vyvrcholením, oslavou dvacítky 16. listopadu na UFC 167: St. Pierre vs. Hendricks v MGM Grand GardenArene v Las Vegas.

Program zatím ještě není uváděn, ale již z názvu se můžeme těšit na zápasníka z Oklahomy Johny Hendricks, který se utká se Georgesem St-Pierrem (24-2). Ten je v současnosti mistrem UFC ve velterové váze, a je také velmi populárním sportovcem. Od roku 2008 do 2010 se mu dostalo titulu Sportovec roku v Kanadě v RogersSportsnet. Titul šampióna UFC získaný v roce 2006 držel jen pět měsíců, ale pak ho opět získal roku 2008 a to natrvalo dodnes, když ho osmkrát obhájil před svými vyzyvateli. Naposledy proběhla obhajoba letos v březnu s NickemDiazem a bylo to na body.

UFC_on_FOX_8_Official_Poster

 

Vyzyvatel Hendricksmá skóre 14-1 a začal v profesionální aréně v roce 2007, v UFC bojoval poprvé v roce 2009. Takže se máme na co těšit. Ovšem do té doby proběhnou další akce, nejbližší je UFC on Fox: Johnson vs. Moraga, které se koná 27. července 2013 v Key Aréně v Seattlu ve státě Washington.

 

 

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *