Judo: Pět kovů z evropského turnaje v Grazu

litomerice

Další skvělé mezinárodní výsledky hlásí judo Sport judo Litoměřice. Na prestižním turnaji, kde se zúčastnilo 1.500 závodníků celkem z 22 zemí Evropy, se podařilo vybojoval celkem pět cenných kovů.

Nejúspěšnější z litoměřické výpravy byl Jan Svoboda ve váze do 38 kg v kategorii starších žáků. Ve své váze měl konkurenci dalších 32 závodníků, kde se mu podařilo probojovat až do finále. Ve finále svedl vyrovnaný zápas s ukrajinským soupeřem. Základní doba zápasu vítěze nepřinesla a muselo následovat prodloužení golden scóre. V něm byl nakonec šťastnější Ukrajinec a na Svobodu zbylo i tak krásná stříbrná medaile.

Dvakrát se na turnaji radovala Petra Hájková ve váze do 70 kg. Nejprve získala bronzovou medaili v kategorii starších dorostenek a druhý den si mezi mladšími ještě o jedno umístění polepšila. Domů tak veze dvě medaile.

Ve starších dorostenkách vybojovala další bronz Marie Dítětová ve váhové kategorii do 52 kg. V mladších dorostenkách se Dítětová probojovala do čtvrtfinále, ale tam musela kvůli zdravotním problémům vzdát zápas a soutěž pro ni bohužel skončila.

Medailovou sbírku uzavřela Žaneta Kropáčová v kategorii mladších dorostenek ve váze do 57 kg. Po prohraném semifinále nastoupila do utkání o bronzovou medaili a své soupeřce v něm nedala šanci a získala další bronz pro české judo.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *