Judo: První letošní krůčky v Mongolsku

Horak

České trio judistů odletělo za nabitím zkušeností daleko na východ, do země kde je sport na denním pořádku a kde se mu věnují na profesionální světové úrovni. Jejich cílová stanice se jmenuje město Ulanbaatar v Mongolsku. Judistický pobyt je zpestřen mezinárodním turnajem, který se koná o víkendu. Složení českého trio je Michal Horák, Jaromír Musil a zástupkyně ženského juda Alena Eiglová.

Cesta proběhla úspěšně s mezipřistáním v Moskvě, kde jsme čekali zhruba 5 hodin. Do Mongolska jsme vyšlápli pravou nohou v šest hodin tamního času a už v půl osmé jsme již byli ubytováni v hotelu Bellagio. Časový posun je tady o šest hodin více než-li u Nás v České republice“ vysvětlovat Michal Horák z pražského oddílu USK.

Jejich program začal velmi zlehka. „První na programu byla vydatná snídaně a poté spánek, abychom se aklimatizovali do zdejšího světa. Po vyspání časového posunu jsme se byli projít městem a vyzvednout zavazadla, která dorazila o den později, stejně jako náš trenér David Dubský“ pokračoval Horák.

Dnes v pátek, tedy druhý den pobytu, začala sportovnější fáze výletu. „Den jsme začali proběhnutím a poté v hotelové chodbě šli do kimona. Trochu jsme potrénovali a dostali se do tempa a zítra již Nás čeká svižnější trénink na hale, kde se budeme připravovat k mezinárodnímu turnaji konaný v neděli.

Zítra odpoledne bude program záležet na jejich hmotnosti, respektive každý si musí ohlídat závodní váhu tak, aby se úspěšně vešel do své kategorie. V neděli je na programu mezinárodní turnaj, kterého se zúčastní všichni tři judisté. Po turnaji navazuje týdenní soustředění.

Uvidíme, jak naši čeští judisté zvládnout téměř vražedné trénovací tempo mongolského juda. O stavu českých svalů a průběhu turnaje Vás budeme informovat v dalším článku.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *