UFC: Opětovný comeback starého barda

bj-penn-ufc101

Před několika dny se začalo psát o tom, že by se Jay Dee „BJ“ Penn (16-9-2) měl vrátit z „důchodu“. Rodáku z Havaje je dnes 34 let a naposledy se v aréně objevil na UFC na FOX 5 v prosinci roku 2012. Byl však prvním Američanem, který získal zlatou medaili z Mistrovství světa v Jiu-Jitsu v Brazílii 2000 ve váze do 70 kg a byl také druhý, kdo v historii UFC získal titul šampióna UFC ve dvou váhových kategoriích, ve velterové a lehké, ve které nepoznal porážku po osm let.

Byl také považován za největšího bojovníka MMA v lehkých vahách v UFC i na světě. UFC se upsal v roce 2001 a roku 2004 na UFC 46 získal titul šampióna ve velteru, ovšem pak  podepsal smlouvu s japonskou K-1 a titul mu byl odebrán. Do UFC se vrátil v roce 2006 a roku 2008 získal titul v lehké váze.  Konec jeho kariéry nebyl dobrý, v letech 2010 až 12 měl skóre 1-4-1, i když všechny porážky byly na body, tedy žádné KO. Je zajímavé, že Penn již jednou oznámil konec kariéry, když po prohraném zápase s Nickem Diazem 29.10.2011 prohlásil: „Joe, to bylo asi naposledy, kdy mne tu vidíte. Nedokážu neustále vystupovat na nejvyšší úrovni. Mám dceru a další dcera je na cestě, nechci chodit  domů a vypadat tak, jak teď vypadám.“

GSP-vs-BJ-Penn-060209
Uteklo však několik měsíců a Penn stál v aréně znovu, když přijal opakovanou výzvu Rora MacDonalda. I tentokrát prohrál (UFC 152, 22. 9. 2012) a Dan White prohlásil, že by rád viděl Pennův odchod z MMA. Nyní Penn sní o budoucí kariéře a sražení hlavy Rory MacDonalda (14-1). „Začal jsem trénovat o trochu víc, hlavně pro zdraví. Byl jsem bojovník a uvnitř jsem pořád bojovníkem. Stále cítím, že se mi vrací ten pocit,  neříkám, že někdy zcela zmizí. Podívejte se na Andersona Silvu, kterému je 39 let a stále bojuje. Mně je 34 let, proč bych nemohl bojovat znovu? Musím to řádně promyslet.

Není žádný důvod, proč bych nešel zpět do oktagonu a dál zápasil před pohledy všech lidi. To prostě nedává smysl,“ říká nyní Penn. Pennovo poslední vítězství bylo v listopadu 2010, když porazil KO populárního Matte Hughese (45-9), kterému tehdy bylo 37 let a byl pak na konci své kariéry. Dokáže si Penn zvýšit formu, aby byl schopen držet krok s mladšími a více motivovanými bojovníky? Odpověď na tuto otázku zná pouze on a jen on musí v sobě najít sílu to dokázat.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *