Judo: Ječmínek obsadil 5.místo na MEj

jecminek

Jakub Ječmínek z oddílu USK Praha se úspěšně zúčastnil evropského šampionátu juniorů v termínu 22. září 2013. Na turnaji, kde se rozhodovalo o juniorském mistru Evropy, se Ječmínek utkal ve váze do 73kg a soutěž byla konána v Sarajevu.

V úvodním kole Ječmínek zvítězil při boji na zemi, kdy udržel Srba Niškanoviče. Ve druhém zápase vyhrál na techniku ouči-gari, kdy si od rozhodčích vydobil yuko nad Estoncem Seppu. Při finále skupiny zahodil svého soupeře na ippon pomocí ko soto gage. V semifinále úspěšnou cestu našeho reprezentatna zastavil Gugavov z Gruzíe.

Při utkání o bronz se Ječmínkovi nepodařilo udělat poslední krůček a v utkání proti Saraivovi z Portugalska podlehnul až v nastaveném čase golden score. Český judista byl v polovině zápasu trestán shido, poté ale vystupňoval tlak a utkání 17 vteřin před koncem scóre vyrovnal. V nastaveném čase byl Jakub aktivnější a chyběl kousíček k tomu, aby byl Portugalec podruhé napomínán. Bohužel na konci první minuty prodloužení Ječmínek neuhlídal soupeřovu uči-matu, kterou Portugalec zápas rozhodnul.

Ječmínek si tak ke své sportovní kariéře připisuje 5.místo na mistrovství Evropy juniorů.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *