Kickbox: Seminář s Raymond Daniels s Jackem Feltnem.

upraveny_IMG_7333

Studio Fighter’s zažilo dne 12.8.2013 příliv nových zkušenosti a zážitků. Podařilo se nám ve spolupráci s Mirkem Sobotkou pozvat do České republiky největší světové špičky Raymonda Danielse a Jacka Feltnav kickboxu. Tito jedni z největších hvězd v disciplíně Point fighting už zaznamenali na svá konta spoustu titulů a při své evropské tour obohatili zkušenostmi i nás závodníky a reprezentanty České republiky.

Raymond a Jack měli v rukách tří hodinový seminář, který začal klasickým rozcvičením a protažením. Seminář  se pak rozdělil na dvě části kde Raymond vedl  útoky a jeho smysl boje, vyhodnocoval  situace a útoky na soupeře z různých úhlů včetně precizního pohybu. Jack Felt zařadil do svého repertoáru side kick v obraně. Jakým způsobem si soupeře nalákat, jak využit soupeřův útok ve svůj prospěch a kdy správně načasovat použití side kicku.

V druhé části semináře začali probíhat sparingy. Vzhledem k tomu, že Jack nemohl do sparingu kvůli menšímu zraněni , vzal tuto úlohu jen Raymond. Celou hodinu co se s námi Raymond jednotlivě spároval jsme všichni sledovali jeho pohyby a práce rukama a nohama. Raymond samozřejmě i rozdával rady,  vždycky když s někým spároval tak Raymond jako velký učitel opravoval chyby a říkal co je špatně a co by mělo zlepšit. Po celou dobu semináře radil závodníkům jak vylepšit taktiku boje při zápase a individuálně  opravoval techniky jak při obraně tak při útoku. Byla radost pohledět jak závodnici tak  i  trenéři kteří se semináře  zúčastnili vše brali vážně a chtěli se zlepšovat. Trenéři kteří také přispěli svoji účasti na semináři se více soustředili na metodiku při tréninku a na lepší koncepci tréninkových jednotek .

Po tří hodinovém semináři, kdy jsme byli všichni příjemně unavení jsme se s Raymondem a Jackem rozloučili,udělali společné foto a popřáli chlapcům šťastnou cestu do Rakouska, kde pokračovalo jejich evropské tour v rozdávání svých zkušeností.

z pohledu státního trenéra Martina Zavorala :

Po jarním semináři s Grillem de Lio  z Itálie to byla pro mě opět velká zkušenost a jedinečný zážitek zatrénovat si s nejlepšími z nejlepších ve svém oboru. Oba závodníci mě velice překvapili svoji vstřícností a profesionalitou. Obohatili nás o nové prvky pointfightingu a to zejména útoky z různých úhlů díky kvalitnímu pohybu a práci nohou. Je veliká škoda, že se semináře nezúčastnilo daleko více trenérů  pro které by byl tento seminář velkým přínosem pro zkvalitnění této disciplíny v České republice. Rád bych poděkoval všem zúčastněným závodníkům za účast a přístup ke vzdělávacím seminářům.

http://www.teamfighters.eu

 

Raymond Daniels

 Ritchie Veres v Jack Felton Grand Champion Final Irish Open 2013

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *