Judo: Sebevražda ruské šampiónky

ruska Jelena

Deprese ruské judistky Jeleny Ivaščenkové bohužel přerostly všechny obavy. V sobotu 15. června 2013 dobrovolně ukončila svůj život a vyskočila z 15.patra činžovního domu ve městě Ťumeň na Sibiři.

Podle ruských funkcióřů se k těmto krokům odhodlala přes dosavadní zdravotní problémy a její poslední neúspěch při Olympijských hrách, kde vypadla ze soutěže ve čtvrtfinále.

Hvězda ruského juda, čtyřnásobná mistryně Evropy z let 2007, 2009, 2011 a 2012 a stříbrná a dvakrát bronzová z mistroství světa ve váze nad 78kg ukončila svůj život ve věku 28let. Před touto nešťastnou událostí zanechala dopis na rozloučenou se slovy „Prosím, nikoho neobviňujte…„.

Byla zvyklá vyhrávat a stát na medailových umístění. Zatímco ona dřela a spolehlivě sbírala medaile, my jsme si málo všímali, jak je jako člověk zranitelná“ komentoval reprezentační trenér Anatiolij Rachlin osobnost své svěřenkyně.

Každý, kdo mluvil s Lenou byl nakažený její energie, a všude šířila zálibu v judu a v tomto byla velmi pozitivní žena,“ uvedla Federace na svých internetových stránkách.

Podle ředitele judistického centra v Ťuměni Vjačeslava Jurlova začala mít Ivaščenková deprese od té doby, co na olympijských hrách v Londýně vypadla ve čtvrtfinále a nezískala tolik vytouženou medaily. Její depresi doprovodili zdravotní komplikace nohy, se kterou měla jít na operaci v červenci.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *