Judo: Ukrajinci přeprali české judisty v Minsku

Turek

Pouze dva čeští judisté se zúčastnili Evropského poháru v Bělorusku v termínu 13. října 2013. Takto malá účast českých barev byla zaviněna shodou termínů dvou velkých událostí. Ve shodné datum se totiž na pražské Folimance konala akce zvaná Judo Show Cup spojená s finále Extraligy.

Tudíž na Evropský pohár vyrazili pouze dva reprezentanti a to Jindřich Turek a Jiří Sána. Oba judisté se utkali ve váhové kategorii do 81kg a oboum se stali osudní závodníci z Ukrajiny.

První do bojů vstoupil na tatami v Minsku Jiří Sána, který se utkal ve svém úvodním zápase s Van De Kamer z Holanska. Tento duel český judista zvládnul úspěšně a odcházel ze žíněnky už v polovině zápasu se ziskem iponu. Ve druhém zápase se již nedařilo a v první minutě Jiří prohrál na ipon s Gonchukem z Ukrajiny.

Ukrajinec českého závodníka vytáhnul do oprav, kde bohužel Jiří nezvládnul svůj zápas s dalším ukrajincem, tentokrát s Grygorenkem. Čtyřikrát byl Jiří trestán a tím se diskvalifikoval ze zápasu a přenechal výhru soupeři. Tímto výkonem si Jiří Sana na turnaji vybojoval 7.místo.

Druhý český reprezentant tolik úspěšný nebyl. Jindřich Turek neprošel přes úvodní zápas a osudným se mu stal taktéž ukrajinec. Jednalo se o Iefanova, který ukončil cestu Jindřichovi iponem dvě minuty před vypršením časového limitu.

Online tabulky zápasů naleznete na adrese ZDE.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *