Judo: Lukáš Krpálek pošesté Judistou roku

Judista roku 2013

Judista Lukáš Krpálek opět zvítězil v anketě Judista roku. Celkově si toto ocenění odnesl při Judo Show Cupu z tatami již pošesté za sebou. „Byl to neskutečný rok, můj nejlepší v kariéře. Jenom doufám, že příští sezona bude alespoň podobná té uplynulé. Někdy si říkám, že snad není ani možné, co se mi letos povedlo. Něco takového jsem zkrátka nečekal,“ řekl Krpálek za uplynulou sezónou.

Vyhlášení proběhlo po finále EXTRALIGY, neboli dlouhodobé soutěže družstev mužů, při akci zvané Judo Show Cup. Ta se konala v neděli 13. října 2013 na pražské hale Folimanka.

Český velmi úspěšný reprezentant navíc převzal šek na 400 tisíc korun za dosažené letošní výsledky. Krpálek si to zasloužil bronzovou medailí ze srpna na světovém šampionátu ve váze do 100 kilogramů, poté vyhrál evropské mistrovství a přidal dokonce i dva triumfy na univerziádě. Dále vybojoval prvenství na únorovém prestižním Grand Slamu v Paříži.

Pro Lukáše Krpálka hlasovalo při anketě Judista roku 2013 všech čtyřicet hlasujících expertů a jednoznačně tak rozhodli o vítězi.

Já pořád věřím, že ten letošní rok jednou ještě překonám. Ale musel by to být právě úspěch na olympiádě nebo vítězství na mistrovství světa. Nebo tam být aspoň ve finále. To předbíhám, za takovým snem stojí hodně dřiny. Hlavní je, abych zůstal zdravý. Pak to už všechno nějak dopadne,“ uvedl Krpálek své sny do příští sezóny.

Výsledky ankety:

  • 1.místo Lukáš Krpálek (USK Praha)
  • 2.místo Alexandr Jurečka (JC Havířov)
  • 3.místo Pavel Petřikov (JC Hradec Králové)
  • 4.místo Michal Horák (USK Praha)
  • 5.místo Jakub Ječmínek (USK Praha)
Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *