Judo: Oddíl USK PRAHA zase na vrcholu ČR!

USK Praha mistri 2013

Dne 13. října 2013 se konala „přehlídka“ bojových sportů spojená s finále dlouhodobé soutěže mužů v judu zvaná JUDO SHOW CUP. Tato charitativní akce nabídla ukázky různých bojových umění a i souboje judistů o titul Mistrů České republiky družstev.

Celá událost se konala na pražské sportovní hale Folimance a oddíl USK Praha porazil Liberec scórem 5:2 a tím mu oplatili loňskou porážku.  „Jsme rádi, že jsme to Liberci vrátili a zaslouženě jsme titul získali zpátky. Minulý rok to Liberec vyhrát neměl, byly tady čachry v pravidlech. O to je lepší, že jsme zpátky na vrcholu,“ řekl český reprezentant oddílu USK Lukáš Krpálek.

Liberec nebyl správně připravený k finále a dorazil na místo bez tří vah z celkových sedmi, což argumentoval zdravotními komplikacemi jednotlivých judistů. Tím nahrál k vítězství USK, kterým poté stačilo k titulu získat jeden vyhraný zápas, o čemž již v prvním zápase rozhodl Václav Sedmidubský. Sedmidubský porazil Pavla Petřikova ve váze do 73kg ještě před časovým limitem a o titulu bylo rozhodnuto.

Je to škoda. Na Folimanku přišlo hodně lidí, chtěli vidět dobrý a dramatický souboj, ale Liberec z toho udělal trochu frašku. Nebylo to od nich moc hezké. Ale kazit si to nechci, radost z výhry jasně převáží. Odvedli jsme dobrou práci,“ uvedl Krpálek.

Více informací o oddílu USK Praha získáte na jejich oficiálním webu www.uskjudo.cz

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    1 Odpoveď

    1. Jaroslav Švec napsal:

      Gratuluji týmu k USK k vítězství – letos se zahraniční posilou byli opravdu nejlepší. Mám ovšem jiný názor na výroky Vaší největší hvězdy – vloni to Liberec vyhrál zaslouženě a letos chápu, že by se všem líbilo aby šel Liberec v očekávané sestavě jako prase na porážku, ale podle mě je lepší se pokusit alespoň o něco. Chápu, že každý kdo si dovolí ohrozit USK v týmové soutěži je považován za nepřítele ( Opava, Litoměřice a teď Liberec), nicméně hodně lidí přišlo možná i proto, že tady máme dva (skoro) vyrovnané týmy. Každý zainteresovaný ví jak to bylo a já jen doufám, že souboje USK – Liberec budou probíhat i dál (v duchu fair play) Nikde jsem se nedočetl, že Liberec pustil pořádání finálového kola, ale že se nechováme hezky to je prezentováno všude. Jak jsem již psal v úvodu komentáře ještě jednou gratuluji k vítězství. Jarda

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *