MMA: Okénko do polského MMA

GSW-Plakatv2.1

Polsko se také již rozjíždí do podzimní sezóny MMA, v sobotu se například v Miedzychodě konal jeden z tradičních turnajů Sportow Walki Gala 4. Hlavními hvězdami, protože většinou šlo o nováčky, byli Pawel Pawlak a Jakub Kowalewicz. V bantamové váze zatím neporažený Pavel Pawlak (8-0) dostal do arény maďarského protivníka Laszloa Soltesze (19-8).

Jenže domácí půda má ve sportu jednoho spoluhráče navíc, takže zkušenosti nehrály takovou roli a navíc Soltesz je po pěti porážkách za sebou. Polákovi tak vítězství stačilo jedno kolo a Maďar byl na lopatkách.
Druhou hvězdou byl v lehké váze dvojnásobný vítěz poháru amatérského NSF, Jakub  Kowalewicz. Zde tedy poprvé stanul na poli profesionálním a hned vyhrál, a to s dalším borcem z jeho Lodže, Arthurem Pawlakem (1-1). Bylo to ale vítězství na body. Nyní chráněnec Petra Jeleniewského se musí plně soustředit v přípravě na účast v KSW 25.

5251ceacd4ecd_bn1
Z dalších výsledků turnaje uvidíme, že ve váze do 70 kg vyhrál Roman Baldy nad Bartoszem Czapiewski, položením ambarem v 1. kole. Ve váze do 84 kg zvítězil Piotr Ostrowski nad Martinem Bodnárem opět v 1. kole položením Kimurou, do 77 kg Adam Brzezowski položil gilotinou tlumivkou Raphaela Sikorsku také v 1. kole.
Posledním zápasem do 61 kg byl boj mezi Davidem Pasternakem (2-0) a Matthewem Karpinskim (1-0). Bylo to na body pro Pasternaka, na jednomyslném rozhodnutí, ale boj byl zastaven 40 sekund před koncem zápasu po náhodně rozbité hlavě.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *