MMA: Američanka v Austrálii neuspěla

10533210_629263100505261_6362314907425163127_n

Úroveň jakéhokoliv sportu v zemi se pozná až v mezinárodních zápasech. Některé země se proto raději uzavírají a na své kolbiště, v našem případě do arény, raději nikoho ze zahraničí nezvou, nebo raději borce, kteří nemají patřičnou úroveň. Jestli si někdo myslí, že mluvím o ČR, tak je to podobnost zcela náhodná, ale chceme psát o Austrálii.

Tam se MMA potýká někdy s nepochopením „klotových“ rukávů, ale jinak se má MMA čile k světu, jen tedy se světu moc neotvírá.
Turnaj Roshambo MMA 3, který se konal v sobotu 26. července v Sleemenském sportovním komplexu ne městě Chandler ve státě Queensland. Hlavní událostí byl v lehké váze souboj Australana s polským jménem Alex Volkanovski (6-1) a Jaie Bradneye (15-9-1), který chtěl po dvou posledních prohrát konečně prolomit smůlu, ale měl pech i tentokrát a prohrál po Rear Naked Choke těstě před konce 1. kola, tedy v čase 4:48.

Roshambo_MMA_3_Poster
Pak přišly na řadu dva ze tří ženských zápasů turnaje, a to finálové boje o tituly šampiónek ve své váze. V prvním v atomové váze (do 47,6 kg) dnes již nakrátko střižená blondýnka Shauna Carewová (3-1) porazila brunetku Ginny Connorsovou také Rear Naked Choke v 1. kole, ale v čase 2:08. V druhém ženském zápase dlouhovlasá černovláska Jessy Rose-Clarková (4-1) porazila jedinou cizinku na tomto turnaji, a to černovlásku Američanku Rhiannon Thompsonovou v bantamové váze na body. Tady šlo i boj o titul šampióna organizace v bantamové váze.
V dalších bojích se představili borci různé výkonosti, ale všichni s tím, že nepřekročili břehy Austrálie, jak už je u Australanů zvykem. V pérové váze Dean Purdon (4-4) porazil Brentina Mumforda (6-1) tím, že ten byl diskvalifikován po nedovoleném kopnutí v 1. kole. Ve velteru Ryan Heketa (3-1) zvítězil nad Simonem Cloughem (2-0) po Rear Naked Choke v 1. kole v čase 3:27.
Ještě jeden zápas svedly ženy, a to v pérové váze, kdy Megan Andersonová (1-1) porazila Kerry Barrettovou (1-1) na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *