MMA: Boje o titul jak na houpačce

155

Turnaj Bellator 106: Chandler vs. Alvarez 2 se konal v sobotu 2. listopadu v Kongresovém a veletržním centru v Long Beach v americké Kalifornii. Již podle názvu bylo patrné, co bude hlavní událostí. Původně tomu tak ale být nemělo, ale zápas v polotěžké váze mezi Titem Ortizem a Quintonem Jacksonem, pro které to měl být reklamní debut, Ortiz se zranil.

Tak se dostalo na odvetu boje o titul šampióna v lehké váze mezi úřadujícím šampionem Michaelem Chandlerem (12-0) a bývalým šampionem Eddiem Alvarezem. Jejich souboj se odehrál v květnu 2010, a skončila vítězstvím tehdejšího vyzyvatele Chandlera ve 4. kole v čase 3:06.
Od té doby Chandler porazil tři soupeře, včetně dvou obhajob titulu, všechny ukončil předčasně v 1. resp. jedno ve 2. kole. Alvarez mezitím vybojoval dvě vítězství, která ukončil v 1. kole, ale jinak se na rok odmlčel z důvodů nějakých nejasností ve smlouvě.
Boj byl od počátku tvrdý, Chandler začal již v 2. kole krvácet z obočí, což se snažil Alvarez údery využít. 4. kolo jasně vyznělo pro Chandlera, ale jinak to bylo vcelku nerozhodně. Páté kolo mělo tedy rozhodnou. Oba borci již krvácejí, samé pohmožděniny, ale oba bojovali ze všech sil, ohromný zážitek pro diváky. Takže rozhodovaly body, a na ty byl o něco lepší Alvarez.

5_96405544151c41736bb9e3
Další tři zápasy hlavního programu skončily také na body, v polotěžké váze pro Emanuela Newtona (27-7-1) v boji s Muhammedem Lawalem (11-2), což byl boj o prozatímní titul šampióna Bellatoru, a Danielem Strausem (21-4) nad Patem Curranem (19-4) v boji i titul v pérové váze. Také ve čtvrtém boji, kdy rozhodovaly body, šlo o mistrovský titul ve velteru, který vyhrál Joe Riggse (39-14) nad Mikem Bronzoulisem (15-5-1). Jediný dříve ukončený zápas hlavního programu obstarali v pérové váze Mike Richman (15-3) a rusko-arménský bojovník Akop Stepanyan (13-6). Oba muži v minulých kolech neprošli postupovým sítem k titulu. Tentokrát stálo umění na straně Richmana, zápas ukončil v 1. kole TKO po úderu v čase 4:05.
Ale ani v předkolech nenastoupili nováčkové, třeba v těžké váze Jesse Juarez (20-8), který Joa Williamse (9-1) ve velteru položil gilotinou Choce za pouhých 57 vteřin.  Brazilec Cristiano Souza (6-0) také ve velteru zvítězil nad Alejandro Garciou (14-5) položením zadním nahým sytičem ve 3. kole v čase 3:06. V polotěžké váze vcelku nezkušený, i když úspěšný, Brandon Halsey (4-0) vyřídil Hectora Ramireze (10-5) KO po ráně za pouhých 52 vteřin. Předčasným koncem položením skončil i zápas v lehké váze, když Mike Guymon (14-6), známým i z UFC, vyhrál nad Aaronem Millerem (14-8), bylo to ve 2. kole v čase 4:20.
Poslední dva zápasy skončily opět na body, v kočičí váze na 68 kg porazil Cleber Luciano (8-5) Joa Camacha (13-18) a v lehké váze v „kovářském souboji“ Josh Smith (8-5) zase Darrena Smitha (4-3).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *