MMA: Další polský úspěch v USA

Invicta_FC_9_Honchak_vs._Hashi_Poster

Turnaj Invicta FC 9: Honchak vs. Hashi se konal v sobotu 1. listopadu v River Center v Davenport v Iowě, kam zavítal poprvé. Jinak, což asi víme, se organizace Invicta Fighting Championships (LLC) věnuje propagaci a rozvoji MMA, a to pouze ženského.

V původní podobě startovní listiny došlo ke dvěma výpadkům, v bantamu vypadla známá Belgičanka Cindy Dandois (5-1), který ale bude 5. prosince 2014 na Invictě FC 10 bojovat s Američankou Tonyou Evingerovou (14-6), a Japonka Ayaka Hamasakiová (10-1), která se měla v atomové váze utkat s Brazilkou Hericou Tiburciovou (8-2), která se ale také představí na Invictě 10 s Američankou Michellou Watersonovou (12-3).
Hlavní událostí turnaje byl titulový zápas o šampiónku v muší váze mezi Barbou Honchakovou (9-2) a Japonkou Takayo Hashiovou (15-4-1), kde byla jednoznačnou favoritkou Honchaková. Asi to bylo proto, že bojovala na domácí půdě, že je šampiónkou od loňského dubna a jednu obhajobu již přestála, ale zkušenost byla na japonské straně. Zápas bych vyhlášen na 5 kol po 5 minutách, na ženy opravdu dlouhý čas. Diváci se také konce dočkali a protože žádná z dívek nedokázala zápas předčasně ukončit, rozhodly body, a to pro Honchakovou.
Polka Karolina Kowalkiewiczová (5-0), kterou máme v patrnosti i u nás, když na KSW 24 porazila naši Simonu Soukupovou, zde tedy bojovala poprvé mimo Polsko, a to s Japonkou Mizuki Inouovou (8-2) ve slaměné váze na tři kola. A dopadlo to obdobně, jen s tím rozdílem, že favoritka byla poražená a na body vyhrála Karolina.
Japonky neuspěly, Polka ano a z dalších států mimo USA to byla v pérové váze jen Dánka Maria Hougaard Djursaová (5-5), která však prohrála s Amandou Bellovou (2-2) KO/TKO po Ground and Pound v 1. kole v čase 4:55.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *