MMA: Jižní Afrika zahleděná do sebe

Extreme-Fighting-Championship-Africa-EFCA-MMA-logo

Turnaj EFCA 24: Smith vs. McLellan 2 se konal ve čtvrtek 10. října 2013 v Carneval City Casino and Entertainment World Location v Johannesburgu v Jižní Africe. Nastoupili zde pouze jihoafričtí bojovníci, jediným hostem byl Nigerijčan Steven Momah. Hlavní událostí již podle názvu byl boj Jeremyho Smitha (8-0) a Garrethe McLellana (9-2) ve střední váze.

Největším favoritem, na kterého se také nejvíc sázelo, byl Smith. Ten se jako jediný ze všech borců v turnaji nechal vidět i v USA na významnější akci, na Xtreme Fighting Championships v roce 2010 (1-1). To za sebou McLlellan nemá, ten se skoro ani „nehnul“ z Jižní Afriky, jen v roce 2009 si odskočil do amerického Mississippi. Ti dva se již ale jednou utkali, a to v březnu 2012, kdy Smith vyhrál položením Choke v 5. kole, tedy v celkovém čase 15:56. Odveta se měla konat hned v červenci, ale byla zrušena, takže na ní došlo až dnes. Ale veřejnost i odborníci měli mylné vidění, McLellanovi stačilo jedno kolo, ve které, Smitha položil zadním nahým sytičem, a bylo po turnaji.

Druhým nejzápasem byl boj Demarteho Peny (7-0) s Alainem Ilungou (5-1) v muší váze. Oba vydrželi všech ovšem všech pět kol po pěti minutách, takže na konec rozhodly body pro Penu. Zato zápas v těžké váze mezi Ruanem Pottsem (6-1) a Rickym Misholasem (2-2) skončil vítězně pro Pottse, a to již v 1. kole položením soupeře trianglem sytičem. V dalším zápase se Brendon Katz (5-2) představil doma po delší době, protože si třikrát vyjel na UCMMA do Anglie (2-1). Zde se mu v muší váze postavil v aréně Gareth Buirski (3-2), ovšem podlehl mu na body.

EFC_Africa_fightcard_efc_24_smith_vs_mclarian

Ve střední váze na sebe narazili Johannes Coenrad Lamprecht (2-1) a Dricus Du Plessis (2-0), a rozhodnutí padlo až ve 3. kole, když Plessis zvítězil položením zadním nahým sytičem. Zápas v těžké váze přinesl boj mezi Davidem Buirskim (2-2) a Wadem Hendersonem (10-12), který si vyjel i do Thajska, kde porazil Brazilce Rodriga Ribeira, a v roce 2009 prohrál v USA na Fight Force 1 na KO s výše uvedeným McLellanem. Zkušenosti stály na straně Hendersona, ale zápas vypadal úplně jinak, bylo z toho KO již v 1. kole pro Buirskeho.

Další zápasy se již odehrávaly mezi borci, kteří měli za sebou maximálně dvě vítězství. V těžké váze si zkušený Josh Muller (2-2) nedokázal poradit s Mornem Prinsloem (1-0), kdy v 1. kole přepadl přes jeho koleno. V bantamu Nkazimulo Zulu (3-1) na body porazil Craiga Ninowa (1-3). Značněji rychleji to svedl v muší váze Mbulelo Swekile (1-0), když položil trojúhelníkovým sytičem Pierra Botha (2-1) v 1. kole. Zajíc Darell Moodley (1-0) porazil v bantamu Victora Anyaogua (1-3) položením zadním nahým sytičem ve 2. kole. Ještě lépe se uvedl v bantamu Cedric Doyle (1-1), když dal KO již v 1. kole Sibuleleu Swekilemu (0-0), ale obdobně to zařídil v lehké váze Pietie Coxen (0-0) se zkušenějším Nigerijčanem Stevenem Momahem (1-2).

Poslední uvedený zápas v pérové váze, v turnaji však proběhl jako první, mezi sebou svedli dva, kteří ještě nepoznali vítězství, takže jednoho to určitě čekalo. Šťastnější z nich byl Kanyeba Tshibangu Anicet (0-3), který až ve 3. kole porazil Amose Hlatshwaya (0-4) položením zadním nahým sytičem.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *