MMA: Brazilské nebe Amíkům nesvědčilo

UFCPosterFightNightMaiaShields

Středeční turnaj UFC Fight Night: Maia vs. Shields se konal v Ginásio José Corrêa v Barueri v Brazílii 9. října 2013. Již z názvu byla předem daná hlavní událost, zápas ve velterové váze mezi Jakeem Shieldsem (28-6-1) a Demianem Maiou (18-4).
Shields ve své kariéře laboruje mezi veltrem a střední vahou, tento zápas je druhý po odchodu ze střední váhy.

Jinak ve velteru byl šampiónem v Shooto a v lehké váze v Strikeforce, v UFC se mu zatím nedala šance. Brazilec Maia také přešel ze střední váhy do velteru, takže k zápasu jde říct jen to, že oba zkušení borci nakonec dospěli do závěru, kde na rozdělené body vyhrál Shields.
Turnaj měl na programu deset zápasů, polovinu velterových. Jihokorejčan Dong Hyun Kim (17-2-1) dostal na kolena Brazilce Ericka Silvu (15-3) KO po úderu ve 2. kole v čase 3:01, mimochodem Kim porazil Maiu vloni a středeční úder byl vyhlášen jako knokaut večera. Brazilec Rousimar Palhares (14-5) položil Mike Pierceho (17-5) patním hákem za pouhých 31 vteřin.

maia-shields
Další zápas hlavního programu postavil proti sobě 208 liberního Brazilce Thiago Silvu (15-3-2), když ale měl přes váhu, a Matta Hamilla (11-5) v polotěžké váze, skončilo to na body pro Silvu. Další zápas již byl skutečně v polotěžké váze, Fabio Maldonado (19-6) také na body porazil Joey Beltrana (14-8-1). Posledním zápasem hlavního programu byl v bantamu boj mezi Raphaelem Assunçãem (20-4) a T. J. Dillashaw (8-1), který skončil opět na body pro Assunçãeho.
Předzápasy přinesly dva zbylé veltry, které skončily na body, Igor Araújo (23-6, pro kterého to byl v UFC debut, porazil Ildemara Alcantaru (19-5), a zatím neporažený Yan Cabral (10-0) Davida Mitchelleho (12-3). Ale neskončily všechny zápasy bodováním, v muší váze Chris Cariaso (14-5) vyřídil TKO ranami Iliarda Santose (27-8-1) ve 2. kole v čase 4:31, a v lehké váze Allan Patrick (10-1) stejně tak porazil Garetta Whiteleyho (8-0) již v 1. kole za 3:54, pro oba to byl debut v UFC.
Turnaj se konal v Brazílii, ale šlo i trochu i o boje domácích s USA borci, celkově to vyznělo pro domácí 6:2.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *