MMA: Kozma obhájil a málem padl rekord

0513caf7629b419442edcf3167002138

Turnaj Gladiator Championship Fighting 25 se konal v AFI Paláci v Pardubicích tuto neděli 6. října 2013. Hlavní událostí byl boj o titul mistra lehké váhy mezi šampiónem Davidem Kozmou (10-5) a vyzyvatelem Jaroslavem Pokorným (6-2). Zápas byl určen na 5×5 minut. První kolo bylo vyrovnané, spíše pro Pokorného. Ve 2. kole se Pokornému podařilo Kozmu položit, ale ten se se sevření dostal.

Za chvilku se situace mění a dole je Pokorný, kolo vyznělo pro Kozmu. Ten ve 3. kole začal zostra, Pokorný nabíhá na klinč a je na zemi. Snažil se, což se mu nakonec daří po odkopnutí podařilo. Pokorný vstal a po po ostré výměně Kozmu dostal pod sebe. Publikum v tom již vidělo vítězný chvat, ale Kozma se zkroutil, nahodil učebnicovou páku a zvítězil.
Na programu byly tři velterové zápasy, v prvním narazili na sebe Patrik Kincl (10-7) a Slovák Jan Stacho (3-3). Zkušenějšímu Kinclovi na vítězství stačily necelé dvě minuty (1:56), když po úderech do hlavy je Stacho odmáván. Ve druhém velteru to již tak jasné nebylo, souboj veteránů Jaroslava Poborského (20-32) a  Romana Vanického (15-10) došel až do konce, takže nakonec rozhodly body pro Poborského. Severočeské derby mezi Janem Malachem (2-0) a Michalem Vostrým (3-3) skončilo do jedné minuty (0:58), když po klinči se Malach dostal na záda a po RNC musel vzdát.
Polotěžká váha měla zastoupení v Markovi Pilařovi (6-4) a Vítu Mrákotovu (4-3). Ale ani zde nebyl boj dlouhý, v čase 3:10, když po několika zdařilých útocích Pilaře, takřka v bezvýchodné situaci po Mrákotově zdařilé páce to Pilař vzdal.
V lehké váze proti sobě nastoupili Petr Vacek (5-5) a Radek Vašenda (2-1). Ani zde zápas nebyl dlouhý, ještě neutekla minuta, Vacek podklesl, Vašenda ho natlačil pod sebe a Vacek odklepl konec. Vašenda v radosti přelezl klec a dostal se do davu svých příznivců. Je to zvyk spíše v Brazílii, ale nervy pracují i v Čechách.

22139
Diváci se těšili na těžší váhy, a dočkali se. Přímo v těžké váza se postavili do arény Libor Martiňák (0-1 ?) a Lukáš Ťupa (3-1). Vcelku neznámý Martiňák se snažil na začátku dvakrát Ťupu zaskočit, ale nepodařilo se. Po ostrých výměnách zkušenější Ťupa stáhl Martiňáka na zem a pak i na záda. A bylo to RNC za 1:18.
Ve střední váze se Jakub Stejskal (5-0) utkal s Miroslavem Vackem (5-4).  Byl to boj na ostří nože, nahoře, dole, Stejskal zaútočil na hlavu a žebra a Vacek šel na kolena, ale ze škrcení unikl. Pak se ubránil i gilotině i RNC. Byl to jeden z nejhezčích okamžiků večera. Vacek nastoupil do 2. kola s rozseknutou tváří, dokonce hodil Stejskala na zem a pomocí GNP srovnal skóre. Přestože Stejskal vypadal unaveněji, vyhecoval se k poslednímu útoku a povedl se, Vacek vzdal po leglocku v čase 3:36.
Bantamová váha svedla proti sobě Ondřeje Skalníka (4-3) a Jana Hájka (1-0). Rozhodnutí padlo ve 2. kole, kdy Skalník držel Hájka asi minutu na kleci, pak ho strhnul k zemi a přešel na záda. Po chvilce je tak Hájek odmáván, chybělo jen 8 vteřin do konce kola.
V pérové váze se utkali Jan Maršálek (3-5) a Tomáš Masojídek (1-4). Jejich zápas málem vešel do rekordní listiny, trval jen 12 vteřin po vzorovém high kicku na hlavu, po kterém Masojídka museli lékaři křísit.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *