MMA: Michal Hořejší v Německu bodoval

MMA 04-06a Michal Hořejší

Stále se vracíme k tomu, jak se naši bojovníci MMA minimálně prezentují v zahraničí. A přitom jejich vystoupení nebývají obvykle tak špatné, naopak, dokáží zde i vítězit. Teď jako například Michal Hořejší na turnaji Aggrelin 12 v německém Nurembergu v sobotu 29. května 2016.

Hlavní událostí turnaje byl souboj v těžké váze mezi Rakušanem Dritanem Barjamajem (10-9) a Francouzem Rachidem Metloutim (6-5). Barjamaje si můžeme dobře pamatovat z března letošního roku, kdy se u nás ukázal na turnaji Heroes Gate 16, kde ale prohrál s Moldavanem Eldarem Rafigajevem (1-0), což je nyní v Praze působící borec. Jinak ale před tím prohrál ve šňůře pět zápasů za sebou. Metloutimu se naopak daří, vyhrál za sebou čtyři zápasy, z toho dva poslední v Německu, proto byl pasován na naprosto jasného favorita. Ale skutečnost na place byla úplně jiná, Rakušanovi stačilo 83 vteřin a po Ground and pound to bylo jeho vítězství TKO.

Hvězdou turnaje byl v pérové váze dosud neporažený Němec Benedikt Panzer (3-0), který si s méně zkušeným Francouzem Georgem Sasuem (1-0) poradil s Rear naked choke až ve 2. kole v čase 0:32.

Michal Hořejší (3-1), naše současná osmnáctka v žebříčku lehké váhy, prohrál svůj jediný zápas v kariéře, a to v pérové váze, vloni v září na GCF Challenge: Fight Night Dobříš s papírově slabším Jakubem Šnebergem (1-1). Nyní byl jeho soupeřem Němec Sebastian Ulitzka (1-3), spíše by ho bylo možno považovat za „pralinku“, jak by ho měl Hořejší spolknout. Ale ve sportu tahle pravidla džungle neplatí, a papírově slabší soupeř může pěkně pozlobit. A to se i stalo, Michal sice vyhrál, ale bylo to až na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *