MMA: Mistrovství ČR mělo letos premiéru

MmaLogo

V neděli 9. února 2014 se v pražské hale TJ Spoje na Žižkově uskutečnilo letošní první Mistrovství ČR amatérů v MMA. Pořadatelem byl Český svaz MMA (CSMMA). Turnajový průběh přes vyřazovací kola učil konečné vítěze v jednotlivých kategoriích. Jak se očekávalo, i naše amatérská špička v MMA má vysokou úroveň.

Už je po stránce fyzičky, protože vítěz bude muset vybojovat několik zápasů během jednoho dne. Očekává se také, že jednotliví vítězové získají nominaci na květnové mistrovství Evropy v ázerbájdžánském Baku.
Protože již máme za sebou třetí obdobný turnaj, vloni se konaly v září a listopadu, můžeme porovnat dlouhodobou výkonnost některých špičkových bojovníků.
Ve váze do 66 kg zvítězil Tomáš Žák z Penta gym Praha, který byl v září i listopadu třetí. Druhý skončil David Vašků, třetí Jan Mikita byl třetí i v listopadu. S ním bronz bral Jiří Skýba z Hr. Králové, v září druhý.
Ve váze do 70 kg zlato získal Richard Lang před Jaroslavem Jartimem, třetí skončili Ondřej Petrášek a František Vokál.
Váhu do 77 kg opanoval Matuš Juráček z Hummer Fitness Praha, který zářijový turnaj obdobně vyhrál. Mimo jiné skončil na loňském Mistrovství světa MMA amatéru v Petrohradu na krásném 5. místě. Druhý byl Patrik Šmidlík a třetí společně Michal Fiala a Josef Ponikelský.
Ve váze 84 kg si prvenství vybojoval Tomáš Stehlík před Pavlem Šídlem, který v září vyhrál. Bronz si odvezli Jan Petrů, v září druhý, a Ondřej Raška.
Váhu do 93 kg vyhrál Michal Popelák, druhý skončil Jan Bezouška a třetí Tomášové Lacina a Peleška.
Mezi nejtěžšími muži nad 93 kg kraloval Jiří Paluska před Janem Eisem a bronzovými Ivanem Baculákem a Petrem Balíkem.
Kdybychom bodovali úspěšnost, vyrovnané výsledky má jistě Tomáš Žák do 66 (3,3,1), Matuš Juráček do 77 kg (1,0,1).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *