MMA: Na UFC 169 Barão titul šampióna obhájil

UFC_169_2_poster

Kolotoč UFC již došel k číslu 169, turnaj UFC 169: Barão vs. Faber II se konal v sobotu 31. ledna 2014 v Prudential Centre v Newarku v americké New Jersey. Hlavní události mě být původně boj o titul šampióna v polotěžké váze mezi aktuálním mistrem Jonem Jonesem a vyzyvatelem Glover Teixeirem, ovšem zápas byl zrušen, bude se konat později.

Nevyšel ani zápas navrátivšího se bantamového šampióna Dominicka Cruze, hlavní událostí se tak stal zápas prozatímního bantamového šampióna Renana Barãa a Cruzova náhradníka Uriáše Fabera.

Druhou obhajobou byl boj v muší váze, kdy měl šampión Jose Aldo odolávat vyzyvateli Ricardu Lamasovi.
Očekávané utkání mezi Brazilcem Renanaem Barãem (31-1) a Američanem Uriášem Faberou (30-6), mělo vzájemnou předehru v roce 2012, kdy Uriáš titul prohrál. Od té doby čtyřikrát zvítězil, takže se opět cítil silný. Ovšem skutečnost byla jiná, Barão mu dal úderem TKO již v 1. kole za 3:42.

UFCRenanBarao
Další obhájce titulu na turnaji, také Brazilec Jose Aldo (23-1) měl již před sebou osmou obhajobu titul, který drží od listopadu 2009. Tentokrát se mu postavil vyzyvatel Ricardo Lamas (13-2). Jednoznačná obhajoba to ale nebyla, ostatně to byla již pátá obhajoba, kterou Aldo vyhrál na body.
Do hlavního programu se vešly ještě tři zápasy, z nichž ještě dva skončily na body. V těžké váze tak vyhrál Alistair Overeem (36-13), pro kterého to bylo zadostiučinění po dvou porážkách, nad Frankem Mirou (16-8). Ten prohrál v UFC již počtvrté a tak asi v UFC končí, i když první smlouvu podepsal v roce 2001. Na body zvítězil v muší váze i Rus Ali Bagautinov (12-2) nad Johnem Linekerem (23-6).
V nejzajímavějším zápase večera Abel Trujillo (11-5) porazil Jamia Varnera KO/TKO po úderu ve 2. kole za 2:32. Zápas byl ohodnocen jako Boj večera s odměnou 75.000 dolarů pro oba bojovníky a úder jako knokaut večera za 50.000 dolarů pro Trujilla.
Všechna předkola skončila na body, z nich můžeme připomenout vítězství možná nadcházející hvězdy UFC, v lehké váze Brazilce Alana Patricka (11-0) nad Johnem Makdessim (12-2). Pak ještě můžeme zmínit debutanta UFC Rusa Rashida Magomedova (16-1), který zvítězil nad dalším debutantem Tonym Martinem (7-1), a naopak prohru dalšího Rusa Gasana Umalatova (14-2-1) s Neilem Magnou (8-3).

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *