MMA: Návrat oslavil vítězstvím

637274

Nejvýznamnější liga MMA UFC v současnosti nemá českého zástupce, jediný Karel Vémola (9-4) zde již také po šesti zápasech skončil v červnu se skórem 2-4. Během loňského roku zde přešel z polotěžké do střední váhy. Nyní jeho rozhodnutím bylo, že se vrátil do své „domovské“ Anglie, kterou po posledním zápase 6. února 2010 opustil, tedy žije tu dál, ale bojoval v USA, případně v Německu či Brazílii.


Smlouvu podepsal s anglickou organizací UCMMA, kde ostatně působil i před vstupem do UFC. Zde bojoval v těžké váze a od roku 2008 nepoznal slovo porážka a pětkrát obhájil titul šampióna CFC. Pro své známé jméno a zkušenosti na UCMMA 35 dostal možnost utkat se v hlavním zápase večera jako vyzyvatel šampióna střední váhy Dennistona Sutherlanda (20 – 10), původem Jamajčana, ale dnes žijící v Anglii. Je zajímavé, že ještě 6. července bojoval na CWFC 56, kdy porazil ve 3. kole TKO Bretta Basseta, takže na zotavenou měl jen jeden měsíc. Pro něho dopadla příprava dobře a pln elánu nastoupil proti Vémolovi. Ani jeden borec nebyl schopen žádným hmatem či úderem zápas předčasně ukončit, a tak se zápas dobojoval po třech kolech a po 5 minutách do konce a rozhodovaly body. V nich byl Vémola jednoznačně lepší 3:0, a tak vyhrál jednomyslně, a připsal si svou desátou jubilejní výhru.

982739-img-sport-vemola
Na turnaji se představil i Polák Przemyslav Mysiala (16-8), který ovšem na body prohrál s domácím Carlem Kinslowem (2-5). Uskutečnil se i jeden ženský zápas, kde debutantka v profi MMA Kerry Hughesová (am. 3-0) porazila na body v bantamové váze L.J. Adamsovou (dosud 1-1).
Podle neověřených zpráv s plánuje nějaký Vémolův zápas i v ČR, ovšem není stanoven soupeř a ani možná akce či datum. Vémola, protože odešel z UFC na základě dohody, má možnost se tam po dobrých výsledcích opět vrátit, popřípadě může reagovat na jinou atraktivní nabídku ze zahraničí, ale to bychom se již pohybovali čistě na poli spekulací.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *