MMA: Pět tisíc za Sušinu

ACB-29

Na polském turnaji Absolute Championship Berkut 29: Poland, který se konal v hale Torwar ve Varšavě v sobotu 6. února 2046, jsme měli i my jedno želízko v ohni, nebyl to však hlavní bod turnaje…

Zatím, co naše výsledky turnajů se tají, dodnes ještě nebyly například veřejně vyhlášeni vítězové poděbradského turnaje GCF z minulého týdne, Poláci je zveřejní ihned. Ovšem turnaje společnosti ACB se většinou konají v Rusku, proto zde i Rusové vládli. Přesto bylo ve Varšavě slušné zahraniční zastoupení, dokonce Brazilci, ale i Němci. Hlavním zápasem byl boj dvou Rusů, Salimgereje Rasulova (14-6) a Zelimchana Umijeva (5-0), a to o titul v těžké váze. Vyzývatel Rasulov se musel k boji o titul  probojovat, Umijev poprvé titul obhajoval a přes malý počet zápasů byl jasným favoritem. Pět kol však nerozhodlo a tak na body zvítězil Rasulov.

Brazilec Leandro Rodrigues (25-9-1) začal v lehké váze loňském roce hledat štěstí v Rusku a opustil rodnou Brazílii. Po výsledcích 1-1 se tu v Polsku utkal s dalším Rusem  Musou Chamanajevem (15-4), který tu nastoupil po neúspěšném vystoupení v USA (Titan FC, prohra s Jasonem Knightem). Rus byl považován za favorita, a to se také projevilo, Rodrigues odstoupil ze zápasu ve 3. kole v čase 0:51.

A teď k našemu zástupci, Tomáši Sušinovi (4-0). Ten zápasí za Havířov a zatím nepoznal porážku. Ovšem to bylo se soupeři, kteří stáli poprvé v aréně nebo měli i záporné výsledky (Radek Honka 1-4), takže se zde poprvé setkal, mimochodem ve váze do 68 kg, s borcem vyšší cenové skupiny, s Rusem Magomedem Chamzajevem (6-2). Ten se utkal třeba s borci, kteří měli za sebou i více jak 10 zápasů, ale je navíc z ruské školy, která má v základu určitě vyšší parametry než škola česká. Takže favorit byl jasný, a zápas bohužel taky. Rusovi totiž stačilo 45 vteřin, kdy kopem do hlavy Sušinu poslal KO k zemi. Navíc za to Chamzajev dostal ocenění Knockout večera s bonusem 5 tisíc dolarů.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *