MMA: První ženský titul v GCF

gcfmma2016

Velký pátek 25. března 2016 byl v Příbrami ve znamení turnaje GCF 34: Back in the Fight 5. Turnajů MMA se pořádá v ČR poskromnu, tak jsou příznivci tohoto sportovního odvětví vždy nadšeni a sál zaplní do posledního místečka.

Turnaje CGF jsou pak ukázkou toho nejlepšího, co v naší zemi máme. Na tomto turnaji to byla zejména domácí Lucie Pudilová (3-1), která je v „žebříčku osobností“ MMA v ČR, tedy bez rozdílu vah a pohlaví, na 49. místě jako druhá žena, konkrétně za první Magdalénou Šormovou. Lucka zde bojovala o historicky první pás šampiónky v ženském MMA v GCF v bantamové váze, a to s Maďarkou Melindou Fábiánovou (2-1-1). Ta obsazuje 44. místo světového žebříčku ženské pérové váhy, přesto že má proti Lucce horší výsledky. Nechceme tady řešit, proč ve světovém žebříčku není i Lucka, ale v kleci nebylo vůbec vidět, že by tam nepatřila. Výsledek byl po pěti kolech velmi vyrovnaného zápasu přes prvotní jásot Melindy jasný, po vítězství 2:1 na body vítěznou ruku zdvíhala Lucka Pudilová.

Druhou hvězdou turnaje byl Slovák Patrik Danihel (5-0), který je po třech vítězných zápasech na českých kolbištích na krásném 2. místě našeho žebříčku lehké váhy. Zde mu stál jako soupeř olomoucký Jan Slováček (1-0) se svým 20. místem na žebříčku. A určitě dojde k posunu, protože svého zkušenějšího soupeře porazil Honza rychlým technickým KO již v 1. kole.

Diváci se asi hodně těšili na zápas nejzkušenějšího borce turnaje, Bohumila Lungrika (16-16). Ten si po delším odmlčení v roce 2012 dává od roku 2014 do plánu jeden zápas za rok, a ty předešlé dva vyhrál. Dostal se tak na 11. místo českého žebříčku ve velterové váze. Letos, pokud půjde dál ve stejném tempu svou kariérou, dostal za soupeře Maďara Laszla Furka (4-3). Toho si můžeme pamatovat z loňského Mistrovství světa MMA, ale který po jediném dosavadním zápasu s Petrem Širokým, kterého také vloni v Německu porazil, se dostal na 21. místo i našeho velterového žebříčku. Zápas asi diváky neuspokojil, sudí totiž odpískal konec po dobré kombinaci Maďarových úderů, s čímž ale nebyl Lungrik vůbec spokojený. Ale nedalo se již nic dělat, zápas tak skončil jeho porážkou již v 1. kole.

Za pozornost pak stojí ještě v lehké váze vítězství Michala Lebdušky (3-2) nad ostřílenějším a úspěšnějším Slovákem Mariánem Jakubíkem (6-2) TKO ve 2. Kole.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *