MMA: Turnaj světových jedniček

MMA 11-07b Amanda Nunesová

Jubilejní turnaj UFC 200: Tate vs. Nunes, který se konal ve zcela nové aréně T-Mobile v Las Vegas v Nevadě v sobotu 9. července 2016, měl na pořadu dva boje o titul, ale z toho hlavně ženský boj v bantamové váze. Turnaj byl také zakončením série tří turnajů UFC právě tady v Los Angeles.

Tomuto turnaji předcházelo velmi mnoho změn, od hlavního zápasu až po předkola. Ale organizace UFC má ve svých řadách množství světových bojovníků, takže diváci shlédli dvanáct vynikajících zápasů. Bantamový titul šampiónky UFC po prvé obhajovala světová jednička Miesha Tateová (18-5,UFC 5-2) a vyzývatelkou byla světová čtyřka Brazilka Amanda Nunesová (12-4,UFC 4-1). Jasnou favoritkou byla proto také Tateová, ale výsledek zápasů byl naprosto neočekávaný, Rear naked choke v 1. kole v čase 3:16 ukončil její cestu šampionky a ruce nahoru letěly Nunesové.

Také další zápas byl překvapením. V těžké váze se utkali Brock Lesnar (5-3), 56. na světovém žebříčku těžké váhy, a Novozelanďan Mark Hunt (12-10-1), světová devítka. Kdo byl favoritem, je asi jasné, a kdo byl vítězem? Přece Lesnar, ale jen na body. Další hvězdou turnaje byla světová jednička v polotěžké váze Daniel Cormier (17-1,UFC 6-1), který na body porazil světovou devítku ve střední váze Brazilce Andersona Silvu (33-7-1,UFC 16-3-1), kterému se ale v poslední době totálně nedaří, s jednou remízou má za sebou i tři porážky v řadě.

Druhý titulový zápas vybojovali současná světová jednička Brazilec José Aldo (25-2,UFC 7-1) a světová dvojka Frankie Edgar (20-4-1,UFC 14-4-1). Ti dva se již jednou v boji o titul šampióna UFC utkali, a to v únoru 2013, kdy vyhrál Aldo na body. Aldo titul ztratil v minulém zápase s Conorem McGregorem, který však v UFC skončil, takže nikdo neobhajoval, titul byl uprázdněný. Tentokrát proti všem frázím, oba vstoupili do stejné řeky a Aldo znovu vyhrál na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *