MMA: Zkušenosti z UFC mají svou váhu

MMAA arena 2

Praha zažila v sobotu 10. listopadu jeden z českých „velkých“ turnajů MMA, v hotelu TOP to byla akce MMAA Arena 2. Na galavečeru s mezinárodní účastí bylo na programu osm zápasů a hlavní událostí pak byl souboj veterána UFC Karlose Vémoly a dosud neporaženého Petra Knížete. Úvodní zápas obstarali v bantamové váze zkušený 28letý Ondřej Moravec (2-1) a mladý 18letý Martin Fexa (6-2).

Roky na jejich souboji nebyly mnoho znát, i když již v 1. kole Fexa skončil na zemi, ve 2. kole má zase navrch. 3. kolo vyznělo pro Moravce, který vyhrál na body. Ve střední váze se utkali Tomáš Peleška (0-1) a Petr Neplech (1-3), oba starší 32 letí borci. Zápas byl krátký, po několika úderech KO a ruce zvedal Neplech.

FC01_-_vemola_knize
Ve velteru se zápas mezi Erikem Češkou (4-1) a Adamem Šindelářem (7-10) protáhl až do 3. kola, kdy se Šindelářovi podařilo nasadit armbar a tak zvítězit před závěrečným gongem. Druhý velterový zápas obstarali Aleš Ježíšek (6-5) a  Michal Vostrý (5-3). Ten však skončil již v 1. kole, když ježíšek utáhl triangl a Vostrý skončil v bezvědomí. V další střední váze se představil první cizinec turnaje, Brazilec Francisco Silva (13-5), který se svými 38 lety zkušeností stanul proti Stanislavu Futerovi (2-3) o 11 let mladšímu. Mládí tentokrát slavilo úspěch a po celkové převaze Futera vyhrál na body. Další střední váha přivedla proti sobě „cizineckou“ legii, polsko-angolský bojovník Livio Victoriano (4-2) tu stanul proti Uzbekistánci Makhmudu Muradovi (3-3). Zápas však skončil v 1. kole, když Victoriano nasadil vítězný triangl, i když vlastně skončil na zemi první.
Pak již byla řada na těžké váze, ve které se představili Maďar Jani Istvan (3-1) a Milan Jenšík (2-1). Domácí borec se snažil v začátku úderem, ale najednou ležel na zemi. Vymotal se z toho, ovšem opět na zemi dostává rear naked choke a prohrává.
Vrchol turnaje přišel nakonec, ve střední váze tu stanuly proti sobě dvě české legendy, Karlos Vémola (10-4) a Petr Kníže (21-0). Diváci vytvořili zápasu skutečně bouřlivý kotel, Vémola první poslal soupeře na zem a rozdával údery, ale armbar mu nevyšel. Ve 2. kole byl na zemi první Vémola, ale vstal a má opět navrch a Kníže je na zemi a další pokus o armbar, tentokrát od Knížete. Třetí kolo bylo více ve stoje, boj je na obě strany, ale konec byl šťastnější pro Vémolu, north south choke.
Pak již nastalo korunování, tedy vlastně opásání, šampiónem MMAA ve střední váze je od nynějška Karlos Vémola.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *