Rousimar Palhares suspendován na dva roky

034

Populární Brazilský zápasník Rousimar Palhares byl na dva roky suspendován. Důvodem tohoto činu, bylo opakované faulování svých soupeřů. Toto nesportovní chování praktikoval Rousimar už v UFC. Palhares je možná jeden z nejlepších grapplerů na světě. Specializuje se na hell hooky a obecně páky na nohy a tyto techniky patří k těm nejvíce nebezpečným. Rousimarovo chování odnesl například polák Tomasz Drwal nebo Mike Pierce, kteří se po pákách na nohy léčili hodně dlouho. Proto byl v loňském roce z UFC vyhozen, ovšem v nově nalezeném domově WSOF pokračoval ve svém „dirty fightingu“.

033

V posledním zápase proti Jaku Shieldovi přidal také časté píchání do očí, které způsobilo viditelné zranění na obličeji Shielda. Následovala kimura která Palhares pořádně dotáhl až po odklepání. O to hůř, že Rousimar si neuvědomuje svoje chyby. Jeho život nebyl vůbec jednoduchý, ve dvanácti letech odešel z domova a žil v Brazilském squatu. Díky BJJ si dokázal viděla a probil se až do UFC. Mnoho lidí z jeho okolí tvrdí, že jeho IQ nedosahuje více jako 80 a proto může být hlavně v zápase pro svoje okolí nebezpečný.

Jeho fauly se projevili také na turnajích v grapplingu kde byl už mnohokrát diskvalifikován. Ray Sefo, prezident WSOF u soudu vypověděl, že Rousimara důrazně upozornil, že jakékoliv nesportovní chování nebude tolerovat. Je zřejmé, že takto nešťastně, avšak zaslouženě, skončila kariéra jednoho skvělého zápasníka. Však díky nepřízni osudu nepobral moc „sebekontroly“.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *