Co brání vyrovnanému soupeření?

Nick-Newell-08

MMA není pro citlivky, to je jasné, ale někdy mohou rozhodovat různé věci. Známe třeba borce s jednou rukou, tedy jednorukého bojovníka Nicka Newella, který zatím nepoznal porážku. Nelze se divit, buď je tak dobrý, že skutečně všechny porazí, nebo ti druzí stojí před psychickým dilematem, buď vyhraji a řeknou o mne, že jsem porazil jen „invalidu“, nebo soupeře podcením a nechám ho vyhrát. Je to těžké, takže uvidíme, kdy Newell poprvé narazí.


Jiní mají proti tomu zcela jiné starosti, Roy Nelson’S (189-8) se svými dlouhými vousy stal charakteristickou figurkou v těžké váze. Před blížícím se jeho zápasem na říjnovém UFC 166 v Toyota Center Houstonse ale objevil problém. Jeho soupeř Daniel Cormier (12-0) se dostavil s kritikou a požadavkem, že komisi, aby se podívat na „věc, že vousy se mu nezdají být udržované, takže požaduje, aby byly při zápase svázány na gumičku.“  Cormier k tomu ale ještě dodal, že by se měly i jeho vlasy splést po stranách do dvou copů stranou, a upřesnil: „Nechci to mít všechno v mé tváři!“

MMA 04-09 Roy Nelson'S
Co se za tím skrývá, můžeme se jen domyslet, snad jen touha někoho vyprovokovat a i trochu ho naštvat. Na druhou stranu dlouhé vousy a vlasy mohou při vyrovnaném zápase hrát určitou roli, necháme se tedy překvapit, jestli z Royeho nebude náhodou „skin“, to by Daniela vyvedlo zcela z konceptu.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *