Judo: Krpálek obhájil bronz na MS

Krpalek Lukas Rio

Vrchol letošní sezóny je tady – Mistrovství světa mužů! Světový šampionát se konal v termínu od 26. srpna do 1. září 2013 v Rio De Janeiro. Lukáš Krpálek nastoupil ve své váhové kategorii do 100kg v sobotu 31. srpna.  Při minulém světovém šampióntu Lukáš získal bronzovou medaili, proto čeští fanoušci vkládali do Lukáše své naděje na medailové umístění, které se jim splnilo.

Lukáš to opravdu dokázal, obhájil bronzovou medaili. Po vítězstvích nad mistrem světa z roku 2009 Rakovem z Kazachstánu, Fonsecou z Portugalska a Uzbekem Saydovem přišla sice prohra v semifinále s Holanďanem Grolem, ale zápas o bronzovou medaili s Japoncem Onem však Lukáš s přehledem zvládnul.

Bylo to náročné, víc, než jsem čekal. Ale za tu medaili jsem rád. A nebudu zastírat, že mě štve, jak jsem to podělal s Grolem. Celý zápas jsem vedl, byl jsem strašně blízko, což zamrzí. Snad příště. Ale aby to nevyznělo negativně, jsem za medaili opravdu strašně šťastnej“ řekl Lukáš po svém úspěšném vystoupením na šampiónátu.

I když obhájil loňský bronz, Lukáš si dělal naděje na lepší umístění a velmi ho prohra s Grolem mrzela. „Chyběl kousek, celý zápas jsem vedl na tresty a on mě 43 vteřin před koncem hodí. Nevím, proč jsem se do té pozice montoval. Byl jsem skleslej a měl co dělat, abych se z toho dostal“ vzpomíná Lukáš na svůj letos teprve druhý prohraný zápas za celou sezónu.

Krpálek se těsně před šampiónátem trápil se zraněním loktu, které nebylo vážné avšak samozřejmě bylo nepříjemné. „Kdybych tady byl zdravotně stoprocentní, třeba to dopadlo ještě lépe. Ale i bronz je úžasnej a jsem šťastnej, jak to dopadlo.  Jsem rád, že jsem potěšil kluky z reprezentace, kteří mi zase dneska v hale fandili. Cítil jsem, že za mnou stojí i dost cizích judistů. A vnímal jsem i obrovskou podporu z domova, lidi to prý sledovali na internetu a i za to jim děkuju“ vzkázal s úsměvem Krpálek svým fanouškům.

Více informací získáte na oficiálním webu www.judokrpalek.com

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *