Judo: Český Hecl žijící v Japonsku zářil v Miami

radek hecl

Před několika roky byl Radek Hecl český judista startující za oddíl USK Praha. Je držitel několika medailí z mistrovství České republiky, než se rozhodl odstěhovat do Japonska. Japonský způsob života mu nyní zcela vyhovuje a jeho snaha zlepšit se ve sportu nese první ovoce.

O víkendu v termínu 15. až 16. června 2013 se uskutečnil Grand Prix v Miami, kde Radek Hecl pokořil svůj životní úspěch. Po třech vyhraných zápasech a dvou prohrách obsadil třetí místo v kategorii do 100kg.

K vysněnému bronzu se judista dopracoval před opravy, jelikož ve svém druhém zápase prohrál a tím byl odsunut do oprav. První zápas tedy vyhrál s Fletherem a ve druhém nedokázal vyzrát na brazilce Buzacarinimi, který poté skončil taktéž bronzový.

Při opravných zápasech přemohl Bajarsaichana z Mongolska  a dokonce stačil i na Kanaďana Sheykhislyamova. Vítězem ve váze do 100kg se stal ruský judista Zafar Machmadov, bronzový z loňského mistrovství Evropy v Čeljabinsku.

Radek Hecl tím dosáhl na životní úspěch a do Japonska přivezl bronzovou medaili. Mezinárodních soutěží se Hecl příliš neúčastní, ale po tomto úspěchu své starty jistě rozšíří.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *