Judo: Další medaile z univerziády! Saša má bronz

Jurecka

Další den na univerziádě a pro Českou republiku se hrne další medaile z juda. Postaral se o to Saša Jurečka ve váze do -90 kg. Saša vybojoval v Kazani na hrách 27. Univerziády po skvělém výkonu bronzovou medaili.

V prvním kole se utkal s bronzovým medailistou z letošního Mistrovství Evropy Bauzou (Litva), kterého porazil před časovým limitem. Ve druhém kole porazil, rovněž před časovým limitem, Mammadova z Ázerbajdžánu a do třetice před časovým limitem ve finále skupiny zvítězil nad nebezpečným Kukoljem (Srbsko). V semifinále se utkal s Bunddorjem z Mongolska, který je sice na světovém žebříčku výrazně níž nežli Jurečka, na toto utkání se ale připravil velice dobře a podařilo se mu v zápase získat vedení. Jurečka si v tomto utkání bohužel zranil prst, který ho imitoval v boji o úchop, a Mongol přes závěrečný tlak Jurečky vedení ubránil.

Zápas s Mongolem se mi vůbec nepovedl. Bunddorj je fyzicky extrémně silný, porazit jsem ho ale mohl. Začal jsem až příliš zvolna, měl jsem to do něj pustit dřív. Vzhledem k poraněnému prstu se mi ani do utkání o bronz moc nechtělo“ uvedl na stránky Ćeského svazu juda Jurečka.

Do zápasu o bronz nastoupil s obstříknutým prstem proti Mamedovovi z Kyrgyzstánu a za povzbuzování celého týmu Kyrgyze hodil na ipon technikou o-uči-gari. Alexandr Jurečka tak přidal druhou medaili do sbírky našich judistů.

Přes zklamání z prohraného semifinále jsem šťastný za bronzovou medaili. Děkuju klukům a trenérům, kteří mě dali před medailovým zápasem do pořádku. Vytvořili mi tu skvělou atmosféru. Doufám, že zranění prstu není nic vážného a že budu moci nastoupit do soutěže družstev“ řekl s úsměvem Jurečka po skončení svých zápasů.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *