Judo: Krpálek je neporazitelný a zase zlatý

Krpalek s trenerem Ajsou

Lukáš Krpálek, nejúspěšnější ikona českého juda, v posledních letech opět přepisuje historii tohoto sportu v České republice. Při 27. univerzitních hrách v Kazani se stal prvním Čechem, který vyhrál zlatou medaili!

První utkání se Krpálkovi nedostavil soupeř Mongol Battulga, ve druhém kole porazil Krpálek Estonce Minaškina, ve finále skupiny pak Francouze Delverta a v boji o postup do finále před časovým limitem Korejce Šima. K finálovému zápasu nastoupil Krpálek proti domácímu Machmadovovi, který Krpálka porazil na loňském mistrovství Evropy. Finálový souboj začal lépe Machmadov, Krpálek byl dvakrát trestán. Ve čtvrté minutě byl ale Machmadov rovněž trestán a minutu a půl před koncem utkání Krpálek hodil Machmadovova na juko technikou sumi gaeši a zasloužené vítězství si již nenechal vzít.

Finále s Machmadovem bylo dnes jednoznačně nejtěžší utkání. Měl jsem z něj velký respekt, protože mě již dvakrát porazil. Jsem rád, že se mi odveta podařila ve finále takto významné soutěže a navíc ještě před jeho domácím publikem. Mně nesmírně pomohlo to, že se před finále do hlediště haly přesunula spousta českých sportovců, kteří mi fandili a vytvořili úžasnou atmosféru. Chtěl bych jim za tuto podporu  moc poděkovat. Start v absolutce musím ještě zkonzultovat s a  trenéry, zatím nejsem o startu definitivně rozhodnutý. Zítra jdu do haly fandit našim dalším judistům, doufám, že přidají nějakou další medaili“ vzkázal Lukáš Krpálek svým fanouškům na webových stránkách.

Nyní Krpálek zvažuje spolu s trenéry zdali se zúčastnit univerziády ještě v otevřené soutěži bez rozdílu vah. Pokud by se Krpálek přece jen rozhodl startovat v open kategorii, vstoupil by na tatami ve středu. Každopádně ve čtvrtek Krpálek na tatami nastoupí spolu s českým týmem v soutěži družstev. Měsíc po univerziádě čeká Krpálka vrchol letošní sezóny v podobě mistrovství světa v Riu.

Více se dočtete na jeho oficiálním webu www.judokrpalek.com

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *