Judo: Jurečka a jeho další vybojovaný bronz

jurecka

Alexandr Jurečka, český judista z Havířova, opět dokázal své kvality a vybojoval  letos již svůj třetí bronz. První se mu vydařil v květnu v Baku a poté exceloval na letní univerziádě v Kazani. Nyní si do sbírky přidal další bronz z vysoko postavené soutěže.

O tomto víkendu v termínu od 21. do 23. července 2013 proběhl v Moskvě turnaj Grand Slam, který posloužil jako poslední prověrka naší reprezentace před srpnovým Mistrovstvím světa. Do bojů zasáhlo celkem 5 našich reprezentantů. Vynikajícího výsledku dosáhl v kategorii do 90 kg Alexandr Jurečka. Jurečka měl jako nasazený závodník v prvním kole volný los, ve druhém přesvědčivě porazil domácího Vakaeva a ve čtvrtfinále nestačil na Uzbeka Donijorova. V opravách po vlažném začátku zničil Ázerbájdžánce Gahramanova a v boji o 3. místo nastoupil proti domácímu Panasenkovi. Na konci druhé minuty získal Jurečka vysoké vedení technikou tai-otoši, odolal velkému tlaku soupeře ve druhé části utkání a výhru pečetil v posledních sekundách utkání technikou o-uči-gari.

Souboj s Panasenkovem o třetí místo byl velice těžký. Byl pro mě velkou neznámou, nevěděl jsem, co od něho můžu čekat  a hlavně byl doma“, hodnotil svůj výkon Jurečka. „Ohromně mi pomohli kluci, kteří mi při utkání pomohli svými hlasivkami a překřičeli celou fandící halu. V krizových momentech utkání, kdy jsem bránil vedení, jsem si vzpomněl na přítelkyni a našeho pejska a cítil jsem na dálku jejich podporu. To mi obrovsky pomohlo. Jsem rád, že jsem v Moskvě potvrdil svoje předchozí výsledky“.

Čeští reprezentanti dále vybojovali dvě sedmá místa. V sobotu toto umístění vybojoval v kategorii do 60 kg Pavel Petřikov, v neděli na tento výkon navázal v kategorii do 81 kg Jaromír Musil.  Oba závodníci se svými výkony posunou o několik míst výše v žebříčku IJF.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *