Judo: Úspěchy juniorů na EP v Liberci

david

Česká republika hostila další evropský pohár v tomto roce, tentokrát pro juniorskou reprezentaci. O tomto víkendu v termínu 27. – 28. července 2013 proběhl Evropský pohár za účasti 370 závodníků z celkem 30 zemí. Český juniorský tým se prezentoval vynikajícími výkony a získal celkem 4 medaile.

Kromě zlaté medaile Davida Klammerta vybojovali bronzové medaile Jakub Ječmínek v kategorii do 73 kg, Jiří Petr v kategorii do 81 kg a Jan Staněk v kategorii +100 kg. Michal Mrva obsadil v kategorii do 100 kg páté místo.

Jsem potěšen, že čeští junioři podali nejlepší výkony v sezóně právě v Liberci„, hodnotil výkony reprezentace její trenér Jiří Štěpán. „Doufám, že forma bude gradovat v příštích týdnech na ME a MS. Slyšet českou hymnu na domácích závodech je skutečný zážitek.“

David Klammert zopakoval úspěch Lukáše Krpálka z roku 2008 a po 5 letech vyhrál pro české judo zlatou medaili na tomto prestižním turnaji. Ve finálovém utkání udržel Poláka Kurzeje a zvítězil před časovým limitem.

Dnes jsem měl svůj den“, hodnotil bezprostředně po finále svůj výkon Klammert. „Nejtěžší zápas bylo semifinále s Rusem Zujevem, který právě v České republice vyhrál v roce 2010 titul dorosteneckého Mistra Evropy. Ve finále jsem si proti Kurzejovi věřil. Znám ho ze společných soustředění a věděl jsem, že ho můžu překvapit v boji na zemi. To se skutečně stalo, podařilo se mi nasadit držení a zápas ukončit před limitem. Teď se soustředím na juniorské Mistrovství Evropy, kde bych chtěl pokračovat v medailových výkonech“.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *