MMA: MMA LIGA STARTUJE 7. ZÁŘÍ V PRAZE!

mma liga

7. září vypukne první kolo MMA LIGY pro amatérské bojovníky pod hlavičkou ČSMMA v Praze! „Bude se bojovat dle pravidel světové asociace WMMAA“ říká viceprezident Českého svazu MMA Michal „Háša“ Hamršmíd.

Bojovníci se utkají v šesti váhových kategoriích olympijským KO systémem,
tzn. vítěz zápasu postupuje do dalšího kola a finalisté tak mohou za den absolovovat i několik zápasů. Ve finále, v semifinále a čtvrfinále se bude bojovat na dvě kola po třech minutách, případná další předkola na jedno kolo po třech minutách.

Bojovníci budou mít větší MMA rukavice, chrániče holení a minimální věková hranice pro sportovce je 18 let věku. Zúčastnit se MMA ligy mohou i bojovníci, jenž mají na sherdogu v profesionální bilanci maximálně tři zápasy.

Novinkou bude vážení den předem, tak jak je tomu zvykem u profesionálů
a i v amatérských soutěžích WMMAA. K tomu Hamršmíd dodává: „Pakliže chceme, aby se rozdíl mezi námi a Evropou neprohluboval, ale naopak zmenšoval, musíme toto pravidlo akceptovat. Na druhou stranu se alespoň naši kluci naučí jak s váhou pracovat, jak dobře shodit a zregenerovat do druhého dne, aby byli na mezinárodním poli na tento proces už připraveni. Pro kluky, jenž budou chtít přestoupit do profesionálů, to je vítané. Jediné co částečně hovořilo proti je fakt, že mimopražští bojovníci budou muset investovat
do noclehu v Praze. S našimi hotelovými partnery jim ale vyjdeme vstříc
a pomůžeme sehnat levné a kvalitní ubytování. A přeci každý kdo chce něčeho
v MMA dosáhnout, dokáže jednou za čas ušetřit a zainvestovat do svého sportu nějakou tu stokorunu.“

Startovné pro bojovníky členských klubů ČSMMA není, pro ostatní sportovce
je startovné 150,- za bojovníka. Účast na turnaji potvrdili i zástupci Polska
a Slovenska.

„Každý klub může nominovat v každé váze až čtyři bojovníky, které mi do pavouku nasadíme tak, aby se eventuelně utkali nejdříve až v semifinále
„, doplňuje Michal Hamršmíd.

MMA LIGA bude zároveň i kvalifikační pro reprezentaci ČSMMA, která vybere dva reprezentační výběry: první na 12.října na semifinálové kolo WORLD CUPU národních teamů v Praze a druhý na 25.října do St.Petěrsburgu na mistrovství světa jednotlivců.

„A pro kluby to bude výběrové na mistrovství ČR 30. listopadu, kam bude moci každý klub poslat v každé váhové kategorii jednoho bojovníka“ uzavírá „Háša“.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *