MMA: Bojovný konec října v Brazílii

Banner-Bitetti-Combat-18-Haloween

Halloween v Brazílii nebyl jen o dýních, ale i o turnaji MM Bitetti Combat 18, který se konal ve čtvrtek 31. října 2013 v Botafogo, fotbalové a veslařské klubové hale v Riu de Janeiro v Brazílii.  Turnaje Bitetti Combat se konají již od roku 2002, a od začátku je jeho cílem prezentovat veřejnosti velké bojovníky MMA.

Jméno turnaje získali podle ředitele, dvojnásobného mistra světa v Jiu-Jitsu Amaury Bitettiho. Turnaj dokázal již nejednou, že patří mezi špičky, když přišlo na něj klidně 10 tisíc diváků.
Hlavní událostí byl boj v polotěžké váze, ve kterém se utkali o titul BC Brazilci Luis Philipe (6-0) a Armando Sixel (7-2). Oba borci měli přibližně stejnou zkušenost, přesto za favorita byl všeobecně považován Philipe. Výsledek to jen potvrdil, když suverénně vyhrál KO děrovačkou ve 2. kole za 3:30.
Pětici hlavních zápasů doplnilo v těžké váze utkání Carlose Alexandra (6-3), který porazil Vitora Nobregu (11-7-2) na body. Váhovým opakem byl zápas v muší váze, ve kterém vyhrál Alan Gomes (4-0-1) nad Reynalda Duarteho (8-6), ovšem opačný nebyl výsledek, bylo to také na body.

20111018035734_IMG_0170
Na turnaji se dostalo i na boj žen, v muší váze se do arény postavila Viviane Pereirová (3-0), která porazila jediného zástupce Evropy, Srbku Dudu Yankovichovou (1-2) KO děrovačkou v 2. kole 2:49.
Další zápas v těžké váze proti sobě svedl Luize Gustava Dutru (4-0) a Claudia Cesaria, prvně jmenovaný zvítězil na body.
První čtyři předzápasy byly zajímavé v tom, že žádný z nich neskončil na body, všechny tedy byly kratší. V muší váze Jadison Costa (16-6) porazil Nataniela Roberta (2-0) položením zadním nahým sytičem v 1. kole, Elder Lara (15-13) porážky ve střední váze Bruna Batistu (1-2) položením armbarem ve 2. kole za 3:36 a opět v muší váze Bruno Diniz (1-1) si došlápl na debutanta Jeffersona Brena, když ho ve 3. kole položil také zadním nahým sytičem. Nováček mezi profesionály, Priscila de Souza, porazil Ilara Joanneho (0-1) položením armbarem ve 2. kole.
Další debutant Anderson Severo v lehké váze porazil Dieta Virgase (0-1) na body.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *