MMA: Čest Slovensku, Buchinger vyhrál

MMA 28-08 Ivan Buchinger

Cage Warriors Fighting Championship nebo CWFC je organizace MMA se sídlem v Londýně je považovaná za nejprestižnější organizací Evropy v MMA. Od doby založení v roce 2001 do roku 2008 se jeji akce konaly jen ve Velké Británii, pak již i v USA, roku 2010 v Irsku, 2011 v Jordánsku, 2012 v Libanonu, Ukrajině, Spoj. ar. emirátech a Bahrajnu a nyní 24. Srpna 2013 i v Grozném v Čečensku.

Hlavní zápas se odehrál mezi Abdulem-Kerimem Edilovem (8-4) a dosud neznámým Uzbekistáncem Radjabovem Sohibem, který však vzoroval jen 45 vteřin, než byl položen na podlahu.
Další zápas měl jednoho favorita, tedy Beslana Isaeva (24-6), kterému se postavil maďarský bojovník Viktor Halmi (14-6). Šampión ProFC ve velterové váze Isaev své umění dokázal prodat, od počátku tlačil Maďara do obrany střídáním úderů do hlavy a tvrdými útoky koleny, ale i Halmi zaútočil, ale jeho údery Rus zastavil thajskou skobou, a pokračoval v útocích ještě intenzivněji. Halmi se snažil odpovídat, ale bylo vlastně otázkou času, kdy boj skončí. V čase 3:27 se dostal Halmi na podlahu gilotinou tlumivkou a bylo po boji. Šťastný byl Rus, protože podmínky v Čečensku jsou problematické, s Halmim se můžeme setkat na FFC08 4. října 2013, kde nastoupí proti Luku Jelčićovi.

20110502105726__MG_23702
Boj v těžké váze mezi Polákem Michalem Andryszakem (10-3) a Moldavanem Ionem Cutelabou (4-1) skončil za 4:07, když byl Cutelaba diskvalifikován za rány do týla.
Další zápas v bantamu svedli Angličan James Brum (13-2) a Ukrajinec Ruslan Abiltarov (10-4). Zpočátku vyšší Brum útočil, ale pak Abiltarov přebíral iniciativu, ovšem po krátkých úderech ho Brum položil a začal dusit, konec byl za pouhých 3:05.
Ve střední váze se boj mezi Azerbanžáncem Bakhtiyarou Abbasovem  (9-2) a Brazilcem Charlesem Andradem (24-13) skončil na body pro Abbasova. Víc než dvě a půl kola trval další boj mezi Slovákem Ibanem Buchingerem (23-4) a Rusem Jamalem Magomedovem, když před hrozbou, že bude vybodován, Buchinger neponechal nic náhodě a položil svého soupeře trojúhelníkovým ambarem v třetím kole v čase 1:42.
V Grozném se dále představili Angličané, Ukrajinci, samozřejmě Rusové. Byly to boje rychlé i na body, tak může čtenáře napadnout, zda se jednou takového turnaje nedočkáme i u nás.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *