MMA: Dvě mušky budou bojovat o titul

demetrious-johnson-john-moraga-ufc-on-fox-8-poster

Nadcházející víkend bude horký, slibují to nejen předpovědi počasí, ale i seznam turnajů MMA. Na tento víkend je jich připravena celá řada, ale asi nejvýznamnější je UFC on Fox: Johnson vs. Moraga, který se koná v Key Areně v americkém Seattlu.

Nejočekávanějším zápasem bude boj aktuálního držitele titulu mušího šampióna UFC Demetria Johnsona a jeho vyzyvatele Johna Moraga. Johnson (17-2-1) působí v UFC od roku 2011 (5-1-1) a titul drží necelý rok, letos na jaře ho obhájil proti Johnovi Dodsonovi na body. V těchto dnech také očekává potomka, takže obhajoba titulu by mu o to víc zvedla sebevědomí.
Moraga je neméně zkušená borec (13-1), v UFC je necelý rok (2-0). Je to náhoda, že jediný zápas prohrál právě s již jmenovaným Dodsonem, ovšem v roce 2010. Jejich zápas se měl uskutečnit již na dubnovém UFC Flyweight Champion, ovšem Johnson byl zraněn a zápas byl  tehdy zrušen.
Mezi čtveřicí hlavních zápasů jsou dva ve velterové váze. V prvním se utká Rory MacDonald (14-1) a Jake Ellenberger (29-6), který je v UFC od 2009. Druhý zápas má jména Robbie Lawler (20-9), který působil v UFC vcelku úspěšně již v letech 2002-4, a Bobby Voelker (24-9), pro kterého je to ale teprve druhý zápas v UFC.

MMA: UFC on FOX-Moraga vs Gomez
Čtvrtý hlavní zápas bude ženskou záležitostí, Liz Carmouche (8-3) si to rozdá s Brazilkou Jessicou Andradeovou, která zaskakuje za Mieshou Tateovou. Jaká to je náhrada, uvidíme, protože Jessica se zatím nikdy významně na turnajích neprosadila.
Ani předzápasy nebudou bez zkušených broců, stačí jen namátkou zmínit Michaela Chiesa (9-0)vs. Jorge Masvidal (24-7), Danny Castillo (15-5) vs. Tim Means (18-4-1) aj., včetně dalšího ženského zápasu mezi Julií Kedzieovou (16-11) a Holanďankou Germaine de Randamieovou (3-2). Takže, jedete-li na víkend do USA,  jistě si nenecháte tento vynikajícími borci nabytý turnaj ujít.

 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *