UFC: Opět se potvrdilo, že nikdy neříkej nikdy

UFC 146: Nelson v Herman

Po prohraném zápase, říkalo se, že to bylo překvapivě, i když na body, populární Roy Nelson (19-8) prohlásil, že si svou budoucností v UFC není jistý. Není se co divit, v UFC byl od roku 2009 se skórem 5-4 s tím, že před touto porážkou měl šňůru tří jasných vítězství KO a TKO, takže byl značně zklamaný.

Jenže pochroumané sebevědomí se léčí nejlépe časem a vidina působení v té nejlepší MMA organizaci je tak lákavá. Tak nyní došlo k dohodě a nový kontrakt je na světě, 37 letý borec může pokračovat dál. Jeho manažer Mike Kogannyní řekl že nová smlouva je neobvyklých devět zápasů. Nakolik si Nelson věří přes svůj věk, prokáže hned první smluvený zápas s dosud neporaženým Danielem Cormierem (12-0).

Tento borec byl původně zápasníkem. Měl dokonce reprezentovat USA na olympijských hrách 2008, ale pro onemocnění ledvin nakonec zůstal doma. V roce 2009 již stál v aréně MMA a nepoznal zatím porážku, proto je považován za nekorunovaného krále v těžké váze v MMA. Do UFC vstoupil letos v dubnu na UFC on Fox: Henderson vs. Melendez, kde porazil exšampiona těžké váhy Franka Mira.

Roy Nelson

Než ale bude moci bojovat o titul šampióna sám, musí projít zatěžkávacími zápasy a Nelson, který již pomalu legenda, bude první. Zápas je naplánován na UFC 166 v říjnu letošního roku a jejich souboj se řadí v důležitosti na druhé místo, hned po boji o titul v těžké váze mezi Cainem Velasquezem a Juniorem dos Santos. O tom, kdy bude třeba Cormier na plakátu na prvním místě jednoho z příštích UFC, kde by bojoval o titul, napoví výsledek boje s Nelsonem. Ten není sice absolutní špice, ale může být odrazovou plochou pro některého z talentů, a tím Cormiér bezesporu je. Ovšem to předpokládá, že mládí zvítězí, ale nikdo přece nechce dát svou kůži na trh zadarmo, tedy ani Nelson ne.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *