MMA: Henderson dokázal šanci využít

1

Další turnaj UFC, pod názvem UFC on FOX 10: Henderson vs. Thomson, se konal tuto sobotu 25. ledna 2014 v United Centru v Chicago v americkém Illinois. Hlavní událostí byl boj, jak už napovídal název turnaje, v lehké váze mezi bývalými mistry světa Bensonem Hendersonem a Joshem Thomsonem. Další událostí měl být boja Jareda Rosholta, který se měl utkat s nováčkem Oleksejem Olijnikem, ale ten se zranil, takže byl zápas zrušen.

Vypadl i boj Pascala Krausse a Adama Khalijeva. Benson Henderson (19-3) má za sebou šňůru vítězství od roku 2011, kdy se stal šampiónem UFC, titul také třikrát obhájil, ale ztratil ho až v boji s Anthonem Pettisem na UFC 164 v srpnu 2013. Josh Thomson (20-5) se stal šampionem ve Strikeforce vloni v květnu, ale pak přestoupil do UFC, kde porazil Nata Diaze. Ovšem je to již jeho druhý vstup do UFC, když zde bojoval 2-1 v letech 2003 až 2004. Zápas asi neměl vyloženého favorita, ale Henderson měl podle předpoklad větší naděje, což se vyplnilo a vyhrál na body.

2
Další zápas v těžké váze vybojoval Stipe Miocic (10-1) proti Gabrieli Gonzagovi (16-7). který patří k jedním z premiantů UFC, protože zde bojuje již od roku 2005. Předpovědi stály na straně Miocice, která nakonec zvitězil také na body.
Do hlavního programu se ještě vešly dva zápasy, v lehké váze v nejkratším zápase hlavního programu Donald Cerrone (21-6) porazil Adriana Martinse (25-6) KO kopem do hlavy v 1. kole v čase 4:40, bylo to také KO večera. Jeremy Stephens (22-9) na body zvítězil v pérové váze nad Darrenem Elkinsnem (17-3).
Z překol nejvíc zaujal zápas Alexe Cacerese (9-5), který rozdrtil v bantamové váze dosud neporaženého Sergia Pettise (10-0) položeníma zadním škrcením. Zápas byl vyhlášen bojEm večera a chvat položením večera. Nejkratším zápasem večera byl vstup Ukrajince Nikity Krylova do UFC, když Waltera Harrise (5-2) vyřídil za pouhých 25 vteřin kopem do hlavy.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *