MMA: Koreškov obhájil i proti hvězdě UFC

MMA 24-04b Koreskov

Turnaj Bellator 153: Koreshkov vs. Henderson, který se konal opět v USA v pátek 22. dubna 2016, měl napravit reputaci po nevydařeném italském extempore, což se tedy stalo. Na startovní listině se ve 13 zápasech představila celá plejáda vynikajících bojovníků nejen z USA, ale i z Brazílie, Ruska apod.

Hlavní událostí turnaje byl titulový zápas ve velterové váze mezi Rusem Andrejem Koreškovem (18-1,Bell.10-0), současným šampiónem Bellatoru ve své první obhajobě, a Bensonem Hendersonem (23-5,UFC 11-3). Ten nastoupil v prvním bellatorském zápase poté, co opustil řady organizace UFC, kde v letech 2012 až 2013 byl šampiónem v lehké váze s třemi úspěšnými obhajobami. Očekával se proto velký boj, ale jasným favoritem byl Henderson. UFC má skutečně vynikající zvuk a obvykle i ti zde neúspěšní jinde září, tady tomu ale tak nebylo, Koreškov vydržel všechny útoky a na konec v bodovém součtu po skončení všech pěti kol on radostně zvedal ruce nad hlavu.

Oba Brazilci své zápasy vyhráli. Především to byl v pérové váze Patrício Freire (24-3,Bell.12-3), který ve svém posledním zápase přišel o titul šampióna ve třetí obhajobě v boji s Danielem Mason-Strausem. Henry Corrales (12-2,Bell.0-2) mu nebyl rovnocenným soupeřem, také prohrál po guillotine choke ve 2. kole v čase 4:09. Ve velterové váze Evangelista Santos (20-16) si poradil s Brennanem Wardou (13-3,Bell.9-3) již v 1. kole za pouhých 30 vteřin po heel hook.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *