MMA: Liga MMA zahájila, těšme se

images

Zahájení amatérské ligy MMA proběhlo v Praze v sobotu 7. září 2013. První kolo představilo kolem stovky nadšenců, kteří se věnují bojovým sportům, hlavně tedy jeho vrcholovému odvětví MMA. Ukázalo se, že někteří to myslí skutečně vážně, a také se jejich výsledky dostavily. Pro mnohé to byl první boj v oktagónu, s jinými jsme se již setkali i na mezinárodních kolbištích.

Velký problém nastal již v počátku, kdy mnozí předem neudali správnou váhu, a tak se museli přesunout většinou o váhu výš. To ale přinášelo neustálé změny v připraveném zápasovém pavouku, ale jinak celý turnaj proběhl i přes vysokou účast bojovníků bez větších problémů.
Z vyřazovacích kol se ve finálových bojích představili většinou borci, kteří se v MMA objevují již i několik let. Tady se zkrátka zkušenost platí zlatem.
Ve váze do 66 kg proti sobě stanuli Martin Fexa (Free Fight Jihlava) a Jiří Skýba (UFC Hradec Králové). Skýba, i když se celkově zdál lepší v postoji, Fexovi zkušenosti s BJJ a ve 2. kole zvítězil se škrcením.
Ve váze do 70 kg Jan Palovčík (UFT Mladá Boleslav) porazil Jakuba Pigana (SK Valetudo RK Znojmo) po pěkných bojích během turnaje v 1. kole submission. Váhu do 77 kg opanoval Matúš „Slávista“ Juráček (SKBU Hostivař), když Ondřeje Starého (Pretorian Gym Pardubice) porazil jako všechny své předcházející soupeře TKO v prvním kole. Obdobně TKO v prvním kole znamenalo vítězství ve váze do 84 kg pro Pavla Šídla (SK Pretorian), který tak ukončil nadějnou cestu Jana Petrů (Vallahala Fight Club Havů. Brod).
Ve váze do 93 kg se do finále dostal jediný zahraniční borec, Polák Nikolai Dobrolowicz, který ambarem porazil Jana Gottvalda (Jetsaam Gym Vyškov). Nejtěžší váhovou kategorii nad 93kg opanoval Leoš Smrčka (Jetsaam Gym Vyškov), když vyhrál TKO nad Jakubem Šnekem (Specwarp Varnsdorf).
Další kolo amatérské ligy MMA proběhne za 2 měsíce.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *