MMA: Pás šampióna zůstal ve správných rukách

Alexander_Shlemenko_41small

Sobota 7. září byla bohatá na turnaje MMA v různých úrovní, nejvýznamnější akcí v USA ale asi byl Bellator 98. Hlavním bojem tu bylo střetnutí Alexandra Šlemenka (47-7) a Bretta Coopera (19-9). Šlemenko je od letošního února šampiónem Bellatoru ve střední váze, takže tentokrát šlo o udržení před vyzyvatelem Cooperem. Ten byl do turnaje nominován ale jako náhradník, protože ve finále prohrál s Dougem Mashalem, který se však poranil ruku.

Oba borci bojují v Bellatoru od roku 2010, ovšem gró zkušeností stojí na straně Rusa. Boj byl vyrovnaný, ale přeci jen Šlemenko v prvních dvou kolech zatřásl Cooperovým sebevědomím levým a pak i pravým hákem. Levý hák uzemnil Coopera i ve čtvrtém kole, a přežil ho. Poslední kolo bylo již bez superakce, ale šlo o to dobít se do konce. Rozhodčí pak vynesli jednoznačný ortel – Šlemenko obhájil.
Popsaný souboj byl poslední v řadě, budeme se proto posouvat odzadu. Dán Mikkel Parlo (11-1) prohrál poprvé v posledním zápase na Bellatoru 89 se Sultanem Alijevem. Proto si chtěl spravit reputaci a tak neponechal nic náhodě, Briaha Rogerse (10-6) porazil také ve střední váze na body.

02_Alexander_Shlemenko_vs_Robert_McDaniel_2008-10-10
Jason Butcher (7-0) zatím v profi nepoznal porážku, a ty z amatérských zápasů jsou již zapomenuté. Ale ani zde opět ve střední váze zkušený Giva Santana jeho vítěznou cestu nezastavil a dostal TKO děrovačkou v 2. kole v čase 1:12. Santana, kterému je již 42 let, pak oznámil odchod z MMA.
Brennan Ward (7-1) porazil též ve střední váze Justina Torreye (7-1) TKO děrovačkou ve 2. kole v čase 3:28. V tomto zápase šlo vysloveně o krev, Torreyovi krvácelo levé obočí, ale vstoupil do 2. kola, kde se soustředil Ward na jeho handicap, což mu vyšlo a nebylo proti tomu obrany.
Perry Filkins ve střední váze (8-1) porazil zadním sytičem Jeremyho Kimballu (10-4) ve 3 kole v čase 4:18. Konečně tu byl i boj v jiné než střední váze, v lehké Derek Anderson (10-0) na body porazil Brazilce Patricka Freera (10-5).
Předzápasů bylo pět, jeden skončil nerozhodně, což nebývá v USA zvykem, ale zápas v polotěžké váze Mike Mucitelli (5-0) vs. Jeff Nader (5-5) kvůli náhodnému zranění Naderova oka.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *