MMA: Obhajoba Johnsonovi vyšla

Demetrious Johnson vs John Moraga

Nejvýznamnější sobotní akcí v MMA byl turnaj UFC na Fox 8 – Johnson vs. Moraga, který se konal v americkém Seattlu v Key aréně.
Hlavní utkání, které se dostalo i do názvu akce, byl boj o šampióna muší váhy UFC, který po druhé obhajoval Demetrious Johnson (18-2-1), tentokrát proti vyzyvateli Johnu Moragovi (13-2).

Odložený zápas z 13. dubna změnu jména nepřinesl. Johnson měl až na první kolo stálou převahu a nakonec vcelku ojediněle až v posledním kole v čase 3:43 položením armbarem dotáhl svůj triumf do konce.
Startovní listina se dost postupně měnila, většinou pro zranění, ale to na napínavosti zápasům neubralo. Čtveřici hlavních zápasů okořenil ženský boj, Liz Carmouchová (9-3) se podruhé, a tentokrát vítězně, představila na UFC proti debutantce Brazilce Jessice Andradové (9-3), porazila ji ve 2. kole TKO.

Demetrious Johnson vs John Moraga
Další dva boje se odehrávaly ve velterové váze, Rory MacDonald (15-1) na body porazil Jake Ellenbergera (29-7) a Robbie Lawler ve 2. kole knokautoval úderem hlavy Bobbyho Voelkere (24-10) v čase 0:24.
Dalších osm zápasů bylo jako předkolo, ale nešlo i tak o žádné začátečníky, včetně Holanďanky Germaine de Randamie (4-2), která na body zvítězila nad veteránkou Julii Kedziovou (16-12). Jinak je zajímavé, že žádný zápas neskončil v prvním  kole, pět dokonce až na body. Zápasem večera byl vyhlášen boj Eda Hermana a Trevora Smitha, KO večera byl úder Melvina  Guillarda Macovi Danzigovi a položením večera, jak jinak než Demetrious Johnson.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *