VFC: Dva zápasy o titul, ale jeden šampión zůstal

Alexander-Houston-TUF10-1

Výroční 40. turnaj Victory Fighting Championship (VFC) se vrátil na domácí scénu arény Ralston v Omaze v Nebrasce. Tato událost se konala v sobotu 27.července. Na programu byly dva boje o šampióna VFC, jeden se dostal  i do názvu akce – Grigsby vs. Alexander.

Oba aktéři, jak Houston Alexander (15-9), tak i Chuck Grigsby (21-9) jsou v polotěžké váze zkušení bojovníci,  Alexander bojoval i v UFC, ale po třech prohraných zápasech odešel (2-3), ale od minulého VFC je šampiónem, takže teď jen čekal na prvního vyzyvatele. Grigsby má za sebou boje na jiných velkých akcích, jako jsou M-1 a WEC. Zápas byl také proto dlouho vyrovnaný, až Alexander knokautoval soupeře ve 4. kole v čase 1:39. Dalším bojem o titul byl ve střední váze souboj Jaya Wooda (7-1) a vyzyvatele Briama Fostera (19-6). Tomu se v UFC dařilo lépe – 3-2 a své zkušenosti byť nad těžším soupeřem zúročil a vyhrál KO ve 2. kole za 0:43.

61340
Mezi zápasy hlavního pořadu se očekával velterový souboj Ryana Jensena (17-8) a Victora Morena Des Moines (28-19). Ten již deset let brázdí profesionální i amatérské turnaje, jenže i Jensen se dostal až do UFC a bojoval tam tři roky, sice ne s nějakým vynikajícím skórem (2-6), ale na Morena to stačilo a vyřídil ho SUB gilotinou tlumivkou za 3:12 v 1. kole.
Z dalších zápasů zkušených bojovníků můžeme zmínit Dakotu Cochraneho (15-4), který vyhrál KO kolenem nad Carey Vanierem (11-5) také v 1. kole za 4:23. Obdobně připomeneme zápas Drewa Dobera (13-4), který vyhrál SUB nad TJ O’Brienem (19-7) ve 2. kole za 3:57.

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *