MMA: Překvapení se nekonalo, favorit vyhrál

images

Příznivci MMA netrpělivě čekali na pátek 7. prosince, kdy se v pražském Clarion Congress Hotelu konal turnaj GCF 26, tedy Gladiator Championship Fighting 26: Fight Night. Diváci viděli řadu zajímavých bojů, z nichž ale žádný nedošel do plánovaného konce, tedy k hodnocení na body. Hlavní událostí byl boj o titul šampióna GCF ve střední váze mezi Tomášem Kuželou a Karlosem Vemolou.

To bylo až na závěr, turnaj začal zápasem ve velteru mezi Janem Malachem (2-0) a Markem Bartlem (1-1), který vyhrál ve 2. kole v čase 3:27 držením v trojúhelníku. V pérové váze se utkali Jakub Pigan (2-0) a Michal Lebduška (2-0), který ukončil zápas již v 1. kole v čase 4:34, když soupeře držel v páce. Další zápas ve velteru svedli Ivan Ivanka jr. (1-0) a David Ziopulos (4-3), kdy ale zkušenost neměla navrch, vyhrál Ivanka v 1. kole za 4:27 s RNC.

safe_image
Jediný zahraniční borec, Miroslav Štrbák (5-3) z Bratislavy se utkal v lehké váze s Václavem Přibylem (14-12-2). Domácí Přibyl se snažil zvrátit horší dojem z 1. kola ve druhém, ale nedařilo se mu a nakonec v čase 3:00 po sérií úderů je zápas odmávnutý. Třetí velterový zápas svedl proti sobě Miloše Petráška (3-1) a Pavla Bechtolda (7-10). Zápas skončil již v 1. kole, když Petrášek ukončil boj nezvyklou variantou páky, ale šlo vcelku o velmi přátelský boj.
Poslední tři zápasy měly ve svém názvu „titulový“. V prvním šlo o titul šampióna GCF v těžké váze, kdy se mělo rozhodnout mezi Lukášem Ťupou (3-1) a dosud neporažený Viktorem Peštou (8-0), který má zkušenosti i ze zahraničí. Boj byl krátký, Pešta dostal Ťupu na zem, přiklekl mu ruku a nechráněného bombardoval lokty na hlavu. Ve třetí „sérii“ Ťupa má rozseknuté čelo a zápas je odmávnutý. Titul tak zaslouženě získává Pešta.
Titul šampióna v polotěžké váze byl k dispozici Jiřímu Procházka (5-2) a Martin Šolc (4-2). Vyhrát mohl ale jen jeden, když víme, že remíza se nekonala. Tento boj byl v tomto turnaji ze všech nejdelší, došel až do 3. kola. První dvě kola byla velmi zajímavé s útoky na obou stranách, ale obě vyzněla o trochu lépe pro Procházku. Ve 3. kole je již trochu znát únava, ale začal ale Šolc, ale po poraze padá. Kolo se blížilo ke konci, oba borci kroužili vcelku nenápadně kolem sebe, a najednou nádherně naskočené koleno přímo na hlavu a Šolc padá na záda. Dostal ještě pár ran a je dobojováno, titul získal Procházka.
Přišel vrchol turnaje, ve střední váze ostřílený Tomáš Kužela (21-18) a zahraničími boji zocelený Karlos Vemola (10-4). Kužela ve svých posledních třech zápasech prohrál, takže si chtěl určitě napravit reputaci. Proti němu ale stál Vemola, který své čtyři prohry zaznamenal na turnajích UFC, kde i 2x zvítězil. První byl na zem hozen Kužela, ale vstal. V okamžiku je hozen na zem znova, ale opět unikl. Přišlo podtržení a je na zemi opět, že by hra kočky s myší? Vemola ho nešetří, úder stíhá úder. Kužela ale opět vstává, ale je znovu stržen k zemi plným guardem. Diváci sledují Vemolům pokus přikleknout Kuželovi ruce. Kužela jde alespoň do kolen, ale chytá další rány z boku. Vemola se přesunul na záda, chytá RNC, převalil Kuželu a ten v beznadějné situaci vzdal. Titul je ve správných rukách, Vemola nezklamal ani napodruhé.

http://www.extreme-sports.cz/muay-thai/dostal-jsem-nabidku-trenovat-s-gustafssonem-prozrazuje-viktor-pesta-1363/ – fotka Pešty

http://www.ultimatni-zapasy.cz/ziva-vystoupeni-v-cr/1458-dalsi-zapasy-na-gcf-26.html

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *