MMA: Slovenské prohry s Poláky

MMA 21-06a Jakub Dohnal

Slovenský turnaj PCF 14, který se konal v sobotu 18. června 2016 v levočské Sportovní hale, nepatřil mezi ty, o kterých by se u nás psalo, nebo je vysílala televize. Pro nás je ale potěšující, že zde nastoupila trojice našich bojovníků.

Hlavní událostí byl v lehké váze souboj v Brně působícího Izraelce Michaela Vodovozova (3-1) a Poláka Sebastiana Kotwice (4-2), který je na 126 místě své váhy ve Východní Evropě. Vodovozov u nás studuje na veterinární a lékařské fakultě, jeho výsledky jsou zatím amatérské, takže bylo určitě v očekávání, jak dopadne jeho konfrontace s polskou školou. Kotwicovi se vcelku daří, i když poslední zápas prohrál, ale bylo to se zkušenějším Bartlomiejem Koperou (6-2). Kotwica byl také jasným favoritem, což dokázal tak, že v 1. kole již v 50. vteřině vyhrál TKO.

Polotěžkou váhu jsme měli obsazenou Dušanem Glezgem (1-2) z Jindřichova Hradce, naší 24. v žebříčku polotěžké váhy. Jeho protivníkem byl opět Polák Kamil Wojciechowski (4-0). Jeho zde uvedené výsledky jsou ale z amatérských zápasů, v profi je zatím na nule. Ale i tak byl pasován za favorita. V kleci to také vidět bylo, protože Polák opět ukončil zápas již v 1. kole v čase 1:28 po sub. amerikana. 

Náš třetí zástupce byl v předkolech určených amatérům, v lehké váze brněnský Jakub Dohnal (am.3-2). Jeho soupeř, domácí Ján Boroň (2-2), kterého trénuje úspěšný zápasník Dávid Kedžuch, na jehož štítě skončil v roce 2009 například náš Jaroslav Poborský. Ale nebylo mu to nic platné, jediné naše vítězství na tomto turnaji získal Dohnal již v 1. kole. A jen můžeme dodat, že na svůj první profi zápas se může těšit do 2. října, kde na turnaji Gladork Arena 6 ve Znojmě nastoupí proti Martinovi Zemánkovi z Rosic. 

Sdílej s přáteli!

    Další doporučené články

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *